Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor sustine ca "asa-zisele glume" facute de presedintele Traian Basescu in sedinta CSM de joi, referitoare la trenarea procesului privind retragerea decoratiei primite de liderul PRM reprezinta in realitate o presiun

Presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor sustine ca "asa-zisele glume" facute de presedintele Traian Basescu in sedinta CSM de joi, referitoare la trenarea procesului privind retragerea decoratiei primite de liderul PRM reprezinta in realitate o presiune asupra justitiei.

El a declarat, in conferinta de presa saptamanala, ca nu are de gand sa renunte la decoratia "Steaua Romaniei" pe care a primit-o de la fostul presedinte Ion Iliescu pentru contributia pe care a avut-o in procesul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

El a cerut sefului statului sa nu-l mai invite la nicio consultare la Cotroceni.

"Ca sa fie lucrurile clare, si pentru acest inceput de an, ii transmit lui Basescu: 'Nu mai imi scrie, marinare, niciun mesaj, fiindca nu vin la nicio intalnire, este sub demnitatea mea sa te bag in seama>>", a spus presedintele PRM.

Presedintele Traian Basescu a criticat, voalat, joi, la CSM, tergiversarea procesului referitor la retragerea decoratiei lui CV Tudor.
"Sau tot sotiei ii spuneam: 'Ma, am un decret de retragere a unei decoratii a unui om politic. Ba, cum se face ca decret, act care vizeaza strict puterea executiva, presedintele cu dreptul lui de a da si de a retrage decoratii, in termenele legii, se tot tergiverseaza. Dar eu cu sotia discutam asta", a spus, razand, seful statului.

La jumatatea lui 2007, liderul PRM l-a dat in judecata pe Traian Basescu pentru decizia de retragere a decoratiei sale.

Consiliul de Onoare al Ordinului National "Steaua Romaniei" i-a cerut, in 15 martie 2007, lui C.V. Tudor ca, in termen de 15 zile, sa prezinte scuze celorlalti detinatori ai ordinului "pentru comportamentul nedemn" care a culminat cu cel din sedinta Parlamentului in care seful statului a condamnat comunismul.

La inceputul lunii februarie, Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oisteanu si Stelian Tanase - primul Comandor, ultimul Ofiter, iar ceilalti trei Cavaleri ai Ordinului National "Steaua Romaniei" au cerut Consiliului sa analizeze propunerea de a-i retrage decoratia lui Corneliu Vadim Tudor.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.