Profit. Revanzarea apartamentelor noi sau vechi aduce un plus de peste 30% fata de valoarea initiala Leul se prabuseste lent, dar sigur, iar solutia pastrarii valorii sau chiar a inmultirii banilor este investirea lor in imobiliare, aur, valuta ori,
Profit. Revanzarea apartamentelor noi sau vechi aduce un plus de peste 30% fata de valoarea initiala Leul se prabuseste lent, dar sigur, iar solutia pastrarii valorii sau chiar a inmultirii banilor este investirea lor in imobiliare, aur, valuta ori, eventual, opere de arta. Ca si anul trecut, si in acest an sunt asteptate profituri consistente din afacerile imobiliare, in special cu terenuri pentru constructii, dar si cu apartamente si case, vechi sau noi. Terenurile, pe primul loc Analistii imobiliari sunt de parere ca preturile terenurilor din Bucuresti vor creste in 2008 cu circa 20% (si chiar mai mult la periferie) fata de valorile din 2007. In celelalte orase ale tarii, metrul patrat de teren pentru dezvoltarea unui parc de retail la marginea orasului, de exemplu, este de circa 200-250 de euro/metru patrat (mp) in prezent, fata de maximum 150 euro/mp la inceputul anului trecut. Potrivit analistilor imobiliari, in zona Pipera-Tunari, pretul terenului s-a marit in 10 ani de circa 200 de ori, crescand de la cinci dolari/mp la 1.000 de euro/mp. Pentru segmentul de birouri, rezidential si comercial, preturile terenurilor nu depasesc, deocamdata, 1.000 de euro/mp in vestul Capitalei, respectiv 400-800 de euro/mp in sud. Locuintele, in top Cei care au investit anul trecut bani in apartamente, vechi sau noi, pot avea profituri mari la revanzare. Conform statisticilor publicate pe site-ul anuntul.ro, preturile apartamentelor (noi sau vechi) cu doua camere din Bucuresti au crescut din ianuarie 2007 si pana in prezent cu peste 30% in sud (Berceni), cu mai mult de 40% in est si vest (Militari, Drumul Taberei, Pantelimon) si cu peste 50% in nord (Aviatiei, Baneasa). Plasamente "de fuga" O alta modalitate de inmultire a banilor, e drept, pe termen lung, ar fi investitiile in opere de arta (recomandabile doar cunoscatorilor) si aur. Pretul metalului pretios s-a dublat in ultimii cinci ani si jumatate, iar valoarea lui a crescut cu aproape 40% doar in ultimul an.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.