Aflata pe ultimul loc in clasamentul primei divizii, Universitatea Cluj nu a fost scutita de convulsii la acest final de an. Antrenorul principal, Gheorghe Multescu, a facut, la cererea expresa a primarului orasului de sub Feleac, Emil Boc, un dru

Aflata pe ultimul loc in clasamentul primei divizii, Universitatea Cluj nu a fost scutita de convulsii la acest final de an. Antrenorul principal, Gheorghe Multescu, a facut, la cererea expresa a primarului orasului de sub Feleac, Emil Boc, un drum la Cluj, pentru a lamuri situatia jucatorilor. Reamintim, Multescu a conditionat salvarea echipei de la retrogradare de punerea pe lista de transferuri a 18 jucatori, initial, dupa care a redus numarul lor la 13. VINZATORII.”Nu puteam continua cu jucatori care si-au batut joc de numele echipei, cu aparatori care lasau bulevarde libere adversarilor in drumul lor spre poarta. Ce mi-a folosit faptul ca toata lumea imi zicea ca echipa joaca bine, daca risipeam puncte in ultimele secunde de joc. Am fost ferm, dur chiar, erau unii care duceau o viata de boemi, pe bani multi si fara sa faca treaba. Din pacate, din toate cerintele mele nu prea s-a rezolvat mai nimic”, a declarat pentru emisiunea “Fara violenta“, de la Cosmos TV, tehnicianul bucurestean. NECOLABORARE.”Am fost la primarul Emil Boc, care m-a rugat sa raman. Cum sa raman cand nu facusera nimic in 3 saptamani de pauza. Eu am stat de sarbatori si am vizionat casete cu jucatori, ca aveam nevoie. Cand am ajuns la Cluj nu se facuse nimic din ce vorbisem la finalul anului trecut. Am vorbit cu primarul, cu consilierii. Tony Dobos a fost de accord sa lucreze cu mine, atunci cand a fost intrebat in plen. Eu am fost ferm, nu vreau sa lucrez cu el in echipa, imi ajunge teapa pe care am luat-o la Politehnica Timisoara, ca are si acum sa imi dea bani buni de atunci”, a spus Multescu. LUCRAT.“In plus, unii dintre jucatorii pe care eu i-am pus pe lista pentru a fi disponibilizati sunt buni prieteni (Gigel Coman, n.r.) cu noul presedinte si m+au vorbit numai de rau, ca i-am facut sa munceasca. Mi-am spus punctul de vedere, in momentul de fata nu mai pot sa-mi asum responsabilitatea evitarii retrogradarii. Timpul e foarte scurt pina la reluarea campionatului si nu s-a facut nimic", a declarat Multescu. Apoi, s-a ridicat si a parasit incaperea grabit adunarea . CONFIRMAREA. Intarind spusele lui Multescu, fostul manager general, Alin Tise, a afirmat ca Universitatea are un buget de 500.000 de euro pentru achizitii, dar banii exista doar pe hartie. Actionarii clubului, cu exceptia Consiliului Local, nu au virat sumele stabilite pentru majorarea de capital. Data limita a expirat la 31 decembrie! „Am fixat un buget de 500.000 de euro pentru transferuri. Din pacate, actionarii au intarziat cu virarea banilor. Este vorba de 1 milion de lei.”, a lamurit Tise dilema. Secundul "sepcilor rosii", Francisc Dican, si-a inaintat si el demisia, urmand a relua colaborarea cu fostul antrenor al Universitatii, Adrian Falub. "Feri Dican si-a depus actele de demisie. Din cate stim noi va merge cu Adi Falub la Sportul Studentescu", a precizat directorul sportiv al "studentilor", Sorin Vadana.

PRIETENI. Presedintele Anton Dobos avea totul pregatit atunci cand Multescu a refuzat. Caci nu i-au trebuit decit 4 ore din momentul anuntarii demisiei lui Gigi Multescu. L-a adus pe Alpar Meszaros, antrenor principal, Stelian Gherman, director tehnic, iar Marius Popescu si Calin Ciucur, antrenori secunzi, au imposibila misiune de a scapa Universitatea de retrogradare. „Nu mi-a fost greu sa-i conving pentru ca toti sunt fosti jucatori ai Universitatii, desi nu este deloc confortabil sa preiei banca tehnica a echipei de pe ultimul loc si cu 11 puncte din 19 partide jucate. M-am gandit sa aleg un staff tehnic suta la suta clujean, tineri si nelinistiti, dornici de performanta. Sper sa reusim sa salvam echipa de la retrogradare si tin sa le multumesc ca au acceptat sa vina alaturi de mine.”, a declarat Dobos. "Am o lista intreaga de jucatori din tara si din strainatate. Vor veni jucatori, vor pleca jucatori, vor veni persoane noi in club", a spus noul presedinte. DISPARUT.” Brazilianul Bilica nu s-a prezentat, desi ne-am reunit de trei zile. Am cerut informatii despre el impresarului pentru ca nimeni nu stie unde este la ora actuala. Noi speram sa-l avem cit mai repede la pregatire", a precizat Dobos. Directorul sportiv, Sorin Vadana, a dezvaluit ca Bilica ar fi trebuit sa revina din Brazilia cu acelasi avion cu care a sosit colegul sau din defensiva, Andre Astorga. "Avea bilet de intoarcere pe data de 4 ianuarie. Trebuia sa fie deja la Cluj", a spus Vadana. Fundasul care a evoluat sapte sezoane in Il Calcio a implinit 29 de ani exact in ziua in care ar fi trebuit sa se imbarce in aeronava cu destinatia Cluj. Transferul lui Bilica la "U" s-a realizat la sfirsitul lunii noiembrie, brazilianul avind un contract pina in vara de 70.000 de euro, cu drept de renegociere.

COLABORARE. Razboiul dintre cele doua echipe din Cluj pare a se fi incheiat. Ceferistii ar fi acceptat sa cedeze “sepcilor rosii”patru fotbalisti, Oliveira, Mojica, ambii evaluati la 400000 de euro, Chihaia, evaluat la circa 250000 de euro, si Casian Miclaus, pentru 100000. Dintre acestia, doar portughezul ar fi interesant pentru “U”. Preturile cerute de CFR pentru cei patru fotbalisti sunt exorbitante in comparatie cu valoarea si forma jucatorilor. Inainte de plecarea in Antalya, antrenorul CFR-ului, Ioan Andone, a recunoscut ca i-ar conveni ca jucatorii care nu intra in planurile sale pentru retur sa fie cedati la "U" Cluj. "As fi dispus sa imprumut jucatori la Universitatea. As putea sa ii urmaresc mai atent. Eu am fost coleg cu Meszaros la Dinamo, iar pe Gherman l-am avut jucator la 'U>>", a spus Andone. Universitatea ii doreste de la CFR pe mijlocasii Ciprian Deac si Radu Marginean.

SFATUITORUL.Dupa ce si-a reziliat contractul cu Iasiul, atacantul Cristian Silvasan a ajuns la Cluj. El va semna un contract pina in vara cu posibilitate de prelungire. "Este un jucator bun. Poate fi varful de care avem nevoie", a declarat antrenorul Alpar Meszaros. Mutarea a fost usurata si de faptul ca Tony Dobos este cel care detine drepturile federative pentru atacantul care a mai jucat pentru Poli Iasi, Poli Timisoara si Universitatea Craiova. Dobos este, totodata, si sfatuitorul de taina al lui Silvasan, iar jucatorul a fost ademenit la "U" Cluj si in vara, dar a ajuns in cele din urma la Poli Iasi. "Nu vin la Cluj doar pentru Dobos. Sunt si multe alte motive care m-au eterminat sa iau aceasta decizie", a declarat Cristian Silvasan. IPOTEZE. Mai este asteptat in probe si fundasul stinga portughez, Luis Miguel (ex-Vitoria Guimaraes si FC Porto B), dar si fundasul Lucian Perde, care a lucrat cu Meszaros anul trecut la IS Cimpia Turzii. Meszaros il vrea si pe portarul Perianu, care e aproape de a semna cu Otelul.Fundasul Cosmin Crusoveanu a fost imprumutat pina in vara la Corvinul Hunedoara, echipa de la care a fost transferat in vara pentru 40.000 de euro. Crusoveanu e al cincilea jucator care a parasit clubul in iarna, dupa ce Bolohan, Baciu, Zongo si Haciatrian si-au reziliat de comun acord contractele. Un alt jucator care ar putea pleca de la Cluj este mijlocasul Bogdan Dolha, ofertat de divizionara secunda, Muresul Deva.

AMENINTARI. Alpar Meszaros si Stelian Gherman vor deplasa la Sovata un lot de 26 de jucatori pentru primul stagiu de pregatire centralizat (15-25 ianuarie). Meszaros a anuntat ca jucatorii cu contracte mari ar putea fi pusi pe liber daca nu accepta diminuarea salariilor. "Vor veni 3-4 jucatori, dar vor si pleca unii. Exista discrepante mari intre contractele jucatorilor", a spus Meszaros. Primii vizati sint portarul Martin Tudor, care cistiga 72.000 de euro pe an si fundasul Park, cu 100.000 de dolari pe an. Iata lotulLista atasamente Portari: C. Moldovan, Szolomajer, M. Tudor, Radulovici Fundasi: Astorga, Crusoveanu, Suller, M. Jovanovici, Ungurusan, Baciu, Iodi, Ochinca
Mijlocasi: Dolha, Bus, Ghindaru, Olah, G. Coman, A. Muresan, A. Savu, Villand
Atacanti: S. Costea, R. Sabo, Negrean, C. Suciu
Absenti: Goga, N. Jovanovici, Bilica (motivati), Park


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.