Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis marti sa investigheze tranzactiile cu actiuni Neferal Bucuresti efectuate de la data listarii firmei, decembrie 1997, pana in prezent, de actionarii Cristian Mihai Paul si Dan Viorel Paul, ultimu
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis marti sa investigheze tranzactiile cu actiuni Neferal Bucuresti efectuate de la data listarii firmei, decembrie 1997, pana in prezent, de actionarii Cristian Mihai Paul si Dan Viorel Paul, ultimul fiind si presedintele Asociatiei Brokerilor.
Investigatia va fi efectuata de catre Andrei Blidar si Razvan Oros, specialisti in domeniul pietelor reglementate in cadrul Directiei Generale Supraveghere a CNVM, a transmis ieri Mediafax.
Dan Viorel Paul, presedinte al Asociatiei Brokerilor si vicepresedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucuresti, si Cristian Mihai Paul au cerut, la 11 iulie 2006, Tribunalului Bucuresti sa constate nulitatea unei decizii a actionarilor Neferal adoptate la data de 8 iunie, care viza retragerea de la tranzactionare de pe Rasdaq a titlurilor firmei.
In baza unui raport de evaluare, pretul achitat de firma actionarilor care doreau sa se retraga din societate a fost stabilit la 0,3 lei pe titlu. Actiunile dobandite de firma urmau sa fie instrainate in termen de un an, potrivit deciziei actionarilor.
"Agentii CNVM sunt imputerniciti sa solicite orice documente si declaratii, sa primeasca orice informatii si justificari pe care le considera necesare. Entitatile implicate au obligatia de a asigura sprijinul si conditiile necesare desfasurarii investigatiei", se mentioneaza in decizia Comisiei.Dan Paul nu este de acord cu MetanefPresedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul nu este de acord cu decizia actionarului majoritar al companiei Neferal de a delista societatea de pe piata Rasdaq si a declarat la The Money Channel ca nu accepta acesta delistare, iar ancheta inceputa de CNVM reprezinta un abuz al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
Motivul pentru care a inceput aceasta ancheta, a explicat Dan Paul, este foarte simplu. "Eu am contestat delistarea companiei, iar presedintele acelei companii, Ştefan Margineanu, a cerut CNVM-ului o astfel de ancheta, iar CNVM nu face altceva decat sa execute o comanda. Nu mi se pare normal ca un actionar majoritar al unei companii sa aiba celelalte tranzactii ale actionarilor minoritari.Este un abuz al CNVM-ului! Ei vor sa delisteze compania! Au si facut o adunare generala in care au declarat societatea ca fiind societate de tip inchis, iar CNVM nu face altceva decat sa ii ajute sa delisteze aceasta companie, incercand sa faca presiuni asupra mea sa accept aceasta delistare. Eu nu accept delistarea! CNVM nu are decat sa faca cate investigatii vrea, sa emita ordonanta si mai mult, sa spuna motivul pentru care a emis-o, ca ea sa poata fi contestata, sa cer CNVM-ului daune."
Titlurile Neferal au fost suspendate de la tranzactionare pe Rasdaq incepand cu 8 octombrie 2007.
Actionarii societatii au decis, la 21 septembrie 2007, diminuarea capitalului social cu 9,48 milioane lei, de la 14,22 milioane lei la 4,74 milioane lei, pentru acoperirea pierderilor din perioada 1998-2000, inainte de privatizarea firmei metalurgice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.