In ultima perioada ceata a pus stapanire pe mare parte din teritoriul tarii, dar este un fenomen meteorologic obisnuit, prezent si in alte tari. Nu numai ca ingreuneaza traficul, care si asa se desfasoara dificil din cauza zapezii, dar ne afecteaza
In ultima perioada ceata a pus stapanire pe mare parte din teritoriul tarii, dar este un fenomen meteorologic obisnuit, prezent si in alte tari. Nu numai ca ingreuneaza traficul, care si asa se desfasoara dificil din cauza zapezii, dar ne afecteaza si starea de spirit, mai ales acelora dintre noi care suntem predispusi la depresii. Odata cu ele creste si numarul de tentative de sinucideri. Sunt numeroase studiile care confirma ca ceata sporeste numarul de depresii, sustin psihiatrii. Specialistii ne-au oferit explicatia acestui fenomen. Pe de-o parte, odata cu venirea iernii se diminueaza lumina naturala, care afecteaza destul de mult persoanele predispuse la depresie. In tarile nordice, unde orele de lumina naturala din timpul iernii sunt foarte putine, numarul de depresii este mai mare decat in alte zone din lume. In cazul tarii noastre, unde Soarele straluceste pentru mai mult timp, contrastul dintre zilele luminoase si cele cu ceata face ca numarul de depresii sa creasca simtitor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.