Presedintele american George W. Bush s-a declarat convins ieri, la Ramallah, ca un stat palestinian va fi creat in curand, relateaza AFP. Bush a dat asigurari, in cursul unei conferinte de presa comune cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas, ca un
Presedintele american George W. Bush s-a declarat convins ieri, la Ramallah, ca un stat palestinian va fi creat in curand, relateaza AFP. Bush a dat asigurari, in cursul unei conferinte de presa comune cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas, ca un tratat de pace israeliano-palestinian va fi semnat inainte de incheierea mandatului sau, in ianuarie 2009.
"Sunt convins ca acest lucru se va intampla, ca un tratat de pace va fi semnat inainte sa imi parasesc functia", a precizat Bush. El a mai declarat ca Israelul ar trebui sa ajute, nu sa impiedice, modernizarea fortelor de securitate palestiniene. La randul sau, presedintele palestinian si-a exprimat speranta ca un acord de pace cu Israelul va fi incheiat inainte de ianuarie 2009. "Am inceput negocieri bilaterale cu vecinii nostri israelieni, sub patronajul dumneavoastra. Speram ca se vor incheia in timpul mandatului dumneavoastra prin sfarsitul ocupatiei si crearea unui stat palestinian", a afirmat Abbas. Cetatenii israelieni sunt in cea mai mare parte sceptici referitor la impactul vizitei presedintelui american asupra relansarii dialogului israeliano-palestinian, potrivit unui sondaj de opinie publicat ieri. Circa 77 la suta dintre respondenti se declara sceptici, fata de doar 21 la suta care au o opinie contrara si doi la suta care nu au dorit sa se pronunte.
Bush a inceput miercuri o vizita de trei zile in Israel si in teritoriile palestiniene, prima de la instalarea sa la Casa Alba, 2001. In urma conferintei internationale de la Annapolis, de la 27 noiembrie, Israelul si palestinienii au relansat discutiile suspendate in urma cu sapte ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.