Un baiat de 13 ani, elev in clasa a VI-a la Scoala nr.3 din Focsani, a ajuns pe masa de operatie dupa ce un elev de clasa a VIII-a i-a aplicat un pumn in nas. Alexandru Stan, copilul batut, a povestit ca, intr-una din pauze, a mers la un magazin sit
Un baiat de 13 ani, elev in clasa a VI-a la Scoala nr.3 din Focsani, a ajuns pe masa de operatie dupa ce un elev de clasa a VIII-a i-a aplicat un pumn in nas. Alexandru Stan, copilul batut, a povestit ca, intr-una din pauze, a mers la un magazin situat in apropierea scolii, pentru a-si lua ceva de mancare. Din senin s-a trezit ca este luat la bataie de un baiat, despre care nu stie nici macar cum il cheama. „A incercat sa ma loveasca cu pumnul, insa m-am ferit. Nu inteleg de ce a facut una ca asta. Apoi m-a lovit la nas. M-a durut foarte tare nasul si imi curgea sange. Directorul scolii m-a intrebat daca vreau sa cheme salvarea, insa eu am refuzat si am fost lasat sa merg singur acasa. M-a vazut si doctorita scolii, insa a spus ca nu e nimic grav“, a povestit baiatul. Odata ajuns acasa, baiatul a fost dus de parinti la spital. Doctorii l-au diagnosticat cu dubla fractura de piramida nazala. Ieri dimineata, tanarul s-a aflat in operatie timp de 2 ore, medicii de la chirurgie estetica remodelandu-i nasul. Alexandru Stan va sta pentru o perioada cu o tija metalica in nas. Tatal copilului agresat, Romica Miron, a declarat ca a lu at legatura cu un avocat, caruia i-a spus tot ce s-a intamplat cu fiul sau. Barbatul a spus ca agresivitatea baiatului de clasa a VIII-a este de neinteles si ar trebui analizata de catre conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). „Sunt foarte nemultumit de ceea ce i s-a intamplat copilului meu. Nu este primul incident in care baiatul este implicat. Cu ceva timp in urma, un grup de romi l-a speriat, la fel, fara nici un motiv. M-am consultat cu un avocat, sa ma invete si pe mine cum sa actionez in aceasta situatie. Eu vreau sa se lamureasca clar ceea ce s-a petrecut acolo si sa se analizeze situatia cu multa seriozitate. Eu vreau sa fie desfiintat acel chiosc din incinta scolii. Acolo fiul meu a mai fost lovit de alti tineri“, a declarat tatal lui Alexandru.

„M-a impins, asa ca l-am lovit“
Agresorul, elevul Marius Baban, a declarat ca a fost impins de colegul de scoala si ca l-a lovit pe acesta fara sa-si dea seama ca a dat cu putere, incat sa-i rupa nasul. „Am mers la magazin si era aglomerat. Am iesit impreuna cu celalalt elev afara din chiosc. Celalalt baiat m-a impins, iar eu i-am dat cu pumnul in nas. Totul a fost vazut si de o colega de a mea“, a marturisit Marius Baban. Mama baiatului isi doreste sa nu se ajunga la procese, pentru ca nu a fost o fapta premeditata de fiul sau. „Eu as dori sa rezolvam totul pe cale amiabila. Nu doresc nimanui sa ajunga la judecata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.