Pina marti, estul si sudul tarii vor avea parte de ceata, ploi si chiciura.Dupa ger si viscol, apare soarele si pestrazile noastre Temperaturile vor creste in urmatoarele zile, in majoritatea zonelor, ziua, mercurul termometrelor indicind temperaturi pozitive. „Vremea va fi inchisa in toata tara. In zonele joase din partea de sud si de est a tarii va fi ceata. Iar in nordul si in centrul tarii va fi chiciura", se precizeaza in prognoza meteo emisa de Administratia Nationala de Meteorologie. In weekend va ninge izolat in nordul, estul si centrul tarii. Totodata, va burnita. Precipitatiile vor fi mixte, adica lapovita si ninsoare, potrivit meteorologilor. Maximele vor fi cuprinse intre 0 si 7 grade Celsius. Soarele va aparea, izolat, in centrul tarii. Din cauza incalzirii vremii, seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a anuntat ca stratul de zapada pe crestele Bucegilor a depasit un metru, iar pericolul de avalanse este de gradul patru, pe o scara de la unu la cinci.

„Amatorii de schi, snowboard si de drumetii pe munte trebuie sa evite vaile Cerbului, Costilei, Morarului, dar si Valea Alba, trasee, de altfel, inchise pina la 15 martie 2008", a mai spus acesta.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, salvamontistii impreuna cu jandarmii montani din Bucegi pazesc in permanenta intrarile in masiv si intorc din drum turistii neechipati care ar putea avea probleme pe creste.

Mai multe informatii despre evolutia vremii gasiti la www.cotidianul.ro/select