Persoanele care aluneca pe gheata si sufera fracturi ii pot actiona in instanta pe cei responsabili. Astfel, daca fractura s-a produs pe trotuarul din fata unui magazin sau a unei firme, victima poate solicita in justitie daune de la agentul economi
Persoanele care aluneca pe gheata si sufera fracturi ii pot actiona in instanta pe cei responsabili. Astfel, daca fractura s-a produs pe trotuarul din fata unui magazin sau a unei firme, victima poate solicita in justitie daune de la agentul economic respectiv. Pentru fracturile survenite in fata blocurilor, responsabile sunt asociatiile de proprietari care pot fi actionate in instanta. Pentru cazaturile produse pe spatiul domeniului public primariile sunt cele care se fac responsabile. Potrivit reglementarilor in vigoare, firmele si asociatiile de proprietari sunt obligate sa-si curete de zapada trotuarele din fata imobilelor. Totodata, curatarea turturilor revine tot in responsabilitatea proprietarilor cladirilor, acestia facandu-se vinovati in cazul vreunui accident. „Victimele trebuie sa dovedeasca faptul ca fractura s-a produs in locul respectiv. Acest lucru se poate face cu martorii care au asistat la accident sau cu personalul de pe Ambulanta. Cu un martor si cu un certificat medical, victimele se pot adresa instantelor, pentru a solicita daune.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.