PSD si PD-L cer convocarea Parlamentului intr-o sesiune extraordinara pentru adoptarea legii votului uninominal. In vreme ce liderul democrat-liberal Emil Boc ar dori adoptarea proiectului PSD care prevede alegerea parlamentarilor in doua tururi de
PSD si PD-L cer convocarea Parlamentului intr-o sesiune extraordinara pentru adoptarea legii votului uninominal. In vreme ce liderul democrat-liberal Emil Boc ar dori adoptarea proiectului PSD care prevede alegerea parlamentarilor in doua tururi de scrutin, dupa modelul primarilor, presedintele PSD Mircea Geoana nu exclude nici varianta legii ProDemocratia, pe care Guvernul si-a asumat raspunderea.

PD-L face apel la PSD sa decida ce varianta de vot uninominal sustine. Potrivit lui Boc, „mingea se afla acum in terenul PSD“, care trebuie sa se pronunte daca ramane consecvent propriului proiect depus in 2005 sau renunta la acesta, doar de dragul mentinerii la putere a lui Tariceanu. Liderul PD-L considera ca solutia optima ar fi ca noua lege a votului uninominal sa preia, din proiectul PSD, modalitatea de alegere a viitorilor parlamentari in doua tururi de scrutin (dupa modelul primarilor), prin majoritate relativa, iar din proiectul depus sesiunea trecuta de PD-L: reducerea numarului de parlamentari cu 15-20 la suta. Comasarea celor doua proiecte ar asigura si majoritatea parlamentara necesara trecerii legii prin Parlament. Pe de alta parte , liderul PSD Mircea Geoana spune ca „obligatia politica si constitutionala este legata de dezbaterea de catre Parlament, in regim de urgenta, a proiectului Pro Democratia asa cum a fost el amendat de catre Curtea Constitutionala“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.