Schwab a afirmat ca SUA discuta si cu alte state care considera ca tarifele impuse de UE asupra unor produse, precum dispozitivele tip set-top box, reprezinta o incalcare a Acordului privind Tehnologia Informatiei (ITA), intrat in vigoare in 1997. Ac
Schwab a afirmat ca SUA discuta si cu alte state care considera ca tarifele impuse de UE asupra unor produse, precum dispozitivele tip set-top box, reprezinta o incalcare a Acordului privind Tehnologia Informatiei (ITA), intrat in vigoare in 1997. Acordul solicita celor 70 de membri ai OMC, care genereaza aproximativ 97% din comertul mondial din sectorul tehnologiei, sa elimine taxele pentru produsele IT, cum sunt calculatoarele si componentele acestora.
In schimb, UE a impus sau a amenintat ca va impune taxe pentru unele produse, precum imprimantele multifunctionale, unele monitoare LCD si alte dispozitive, sustinand ca nu incalca normele ITA, intrucat aceste articole nu erau inventate in momentul in care a fost negociat acordul, informeaza Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.