Dupa ce ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat luni ca subiectul reducerii contributiilor sociale nu a fost reamintit de catre protestatari, dupa terminarea intalnirii dintre sindicate si Guvern, mediate de presedintele Traian Basescu, Blocul Na
Dupa ce ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat luni ca subiectul reducerii contributiilor sociale nu a fost reamintit de catre protestatari, dupa terminarea intalnirii dintre sindicate si Guvern, mediate de presedintele Traian Basescu, Blocul National Sindical (BNS) a atras atentia ministrului ca aceasta tema a fost abordata si discutata pe larg, informeaza NewsIn. Sindicalistii au trimis ministrului Muncii "un bilet de reamintire", in care i-au atras atentia ca reducerea contributiilor sociale a fost unul dintre subiectele discutate la intalnirea de la Cotroceni, dupa ce Paul Pacuraru declarase luni dupa-amiaza ca discutiile au deviat de la temele initiale, printre care si reducerea fiscalitatii. "Ei bine, domnule Paul Pacuraru - da, dumneavoastra sunteti ministrul Muncii - la Cotroceni s-a vorbit despre problema contributiilor. S-a vorbit clar si raspicat, in limba romana, de fata cu dumneavoastra. S-a vorbit mult si bine", se arata in protestul sindicatelor. Pentru a exemplifica, BNS a redat si cateva fragmente din discutiile de luni printre care se afla si declaratiile ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian: "Am inteles ca sindicatele sunt de acord cu reducerea CAS, dar doresc o repartizare diferentiata (...), sa fie pe angajat, nu pe angajator. Vreau sa va dau cateva cifre aici. Prima cifra - din totalul cifrelor care raman ca profit la nivelul oamenilor de afaceri, peste 60% se duc in investitii. Daca veti face o comparatie intre impozitul pe profit si impozitul pe dividende, impozitul pe dividende este la nivelul de 30%. Daca adaugam si impozitul pe profit, ramane ca profitul repartizat este intre 50 si 60%. Deci ideea ca banii se duc in buzunarul angajatorilor are doua deficiente. Una - comportamentul de piata care s-a dovedit si la cota unica este ca peste 50% din profitul brut se duce pe investitii". In timpul sedintei, presedintele BNS, Dumitru Costin a afirmat ca bugetul de stat si in special cel al asigurarilor sociale, asa cum a fost aprobat, subliniind reducerile de fiscalitate care au fost cuprinse in bugetul asigurarilor, este un buget ostil angajatilor. Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa, a declarat ca sindicalistii nu s-au opus reducerii fiscalitatii pe locul de munca si a subliniat faptul ca acum se incearca o reducere fiscala, prin transferarea cheltuielii in buzunarul salariatului, "ceea ce este imoral si discutam de o politica pe termen mediu si lung".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.