Multi dintre artistii pe care-i vedem astazi la televizor si in revistele mondene nu au studii de specialitate in muzica. Absolventii de licee industriale sau facultati de filozofie si stomatologie au incercat, in ultimii ani, sa se “scoata&rd
Multi dintre artistii pe care-i vedem astazi la televizor si in revistele mondene nu au studii de specialitate in muzica. Absolventii de licee industriale sau facultati de filozofie si stomatologie au incercat, in ultimii ani, sa se “scoata”, inscriindu-se la cursuri de canto sau chiar la Conservator. Asta nu le garanteaza insa reusita, in lipsa talentului nativ.

Andreea Balan nu a urmat nici o scoala pentru a-si dezvolta calitatile vocale si nici nu are vreo intentie de a se instrui in domeniu. Vedeta a absolvit Liceul I.L. Caragiale din Prahova, iar momentan este studenta a Universitatii Spiru Haret, la Facultatea de Filozofie si Jurnalism. Chiar daca are foarte multi fani in toata tara si recent a semnat un contract pentru promovarea in Mexic, criticii muzicali nu sunt tocmai de partea ei si o sfatuiesc sa-si gaseasca alta meserie. Daca judecam dupa studiile lor, cele trei creaturi de la Animal X ar fi putut fi astazi colonei sau chiar generali, si nicidecum Vierme, Hiena si Soparla. Cel putin doi dintre membrii trupei, care au absolvit Liceul Militar din Constanta, ar fi avut sansa asta, daca nu s-ar fi apucat de cantat. O cantareata din generatia noua, Claudia Pavel (Cream), a absolvit, anul trecut, Facultatea de Teatru si Film din cadrul UNATC, la clasa maestrului Virgil Ogasanu. Cream a sustinut licenta in aceeasi perioada cu Raluca de la Bambi, studenta tot la Teatru.

Fuego a vrut sa devina preot
Idolul pensionarelor din intreaga Romanie, Paul Surugiu, cunoscut sub numele de scena Fuego, avea ambitii divine cand era mai mic: voia sa se faca preot, asa ca s-a pregatit pentru admiterea la Teologie. Destinul insa i-a dat planurile peste cap, asa ca a dat admitere la o facultate de teatru si, in paralel, a luat lectii de canto. Astazi, in loc sa-i blagosloveasca pe credinciosi cu niscaiva cantari bisericesti, Fuego a dat-o pe muzica populara. Nostalgic dupa intaiul sau vis, mai canta si colinde de genul “Impodobeste, mama, bradul”, numai bune de ascultat de gospodine in toiul pregatirilor porcine de Craciun.

Adrian Enache a fost fotbalist
Cantaret celebru din vechea garda, Adrian Enache si-ar fi dorit sa imbratiseze o cariera sportiva. A jucat fotbal de performanta, dar la 19 ani a renuntat la sportul rege si s-a axat pe muzica. N-a renuntat insa la hobby-ul sau, iar astazi este capitan al Echipei de Fotbal a Artistilor. Abia mai tarziu, a absolvit Scoala Populara de Arta, la clasa Mihaelei Runceanu. Sanda Ladosi este una dintre putinele nume din muzica romaneasca cu studii temeinice in acest sens. La 11 ani, a inceput serios sa ia lectii de canto si chitara clasica. A urmat apoi liceul, cantareata studiind pedagogia in paralel cu muzica. Cristina Rus a urmat cursurile Scolii de Arta din Cluj, orasul sau natal, la sectia canto. La capitolul voce, vedeta nu sta rau, dar nici prea bine, in concerte controlandu-si cu greu rasuflarea. Cristina a activat in mai multe formatii, unde playback-ul era la ordinea zilei, insa de cand s-a lansat solo, a inceput sa mai cante si live.

Traistariu a studiat matematica
Astazi este considerat artistul cu cea mai buna voce din Romania. Mihai Traistariu a absolvit insa liceul Petru Rares din Piatra Neamt, sectia matematica-fizica. A urmat apoi Facultatea de Matematica, sectia informatica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.