Ofertele de credite de consum pentru persoane fizice si publicitatea la conditiile acordarii imprumuturilor au intrat in vizorul inspectorilor OPC.

Inspectorii pentru Protectia Consumatorilor din Iasi au inceput de ieri sa verifice c
Ofertele de credite de consum pentru persoane fizice si publicitatea la conditiile acordarii imprumuturilor au intrat in vizorul inspectorilor OPC.

Inspectorii pentru Protectia Consumatorilor din Iasi au inceput de ieri sa verifice conditiile in care bancile acorda credite de consum persoanelor fizice, fiind urmarite posibilele clauze abuzive sau publicitatea inselatoare, potrivit NewsIn. Actiunea de control din judetul Iasi se va desfasura pe parcursul a doua saptamini si vor fi controlate atit practicile comerciale ale fiecarei banci, cit si publicitatea unitatilor bancare privind conditiile acordarii unui imprumut. Valerian Salavrascu, inspectorul-sef al OPC Iasi, a facut apel catre consumatori sa sesizeze autoritatile in cazul unor posibile abuzuri ale institutiilor de credit.

"Nu este o tematica nationala, controlul vine in urma deciziei conducerii locale. In baza noii legi care a intrat in vigoare pe 28 decembrie 2007, inspectorii OPC au atributii si in acest sens, chiar daca nu s-au inregistrat sesizari sau reclamatii din partea consumatorilor", ne-a declarat Dan Vlaicu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Potrivit noii legi, inspectorii OPC pot acorda amenzi de pina la 60.000 de lei in cazul depistarii unor nereguli la institutiile de credit. Legea permite si inchiderea activitatii unitatii bancare, la decizia presedintelui ANPC sau a celor 12 sefi de inspectorate regionale din tara.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.