Descurcaret. Edilul sas si-a luat numai in 2007 doua case, pe care a platit de zece ori mai putin decat pretul practicat in zona, pe piata imobiliara Primarului Sibiului, Klaus Johannis, i-a mers foarte bine in anul care tocmai s-a incheiat. In numa
Descurcaret. Edilul sas si-a luat numai in 2007 doua case, pe care a platit de zece ori mai putin decat pretul practicat in zona, pe piata imobiliara Primarului Sibiului, Klaus Johannis, i-a mers foarte bine in anul care tocmai s-a incheiat. In numai 12 luni, edilul sas a reusit performanta sa cumpere doua case in centrul orasului, pe strada Magura, a caror valoare de piata se ridica la aproape jumatate de milion de euro. Johannis a sfidat, insa, mersul pietei imobiliare, reusind sa-si cumpere cele doua case cu numai 16.000 de euro fiecare. Este incert cum si-a permis asemenea investitii, mai ales ca salariul sau de primar in 2007 a fost de 40.368 de lei, iar din chiria pentru celelalte imobile pe care le detine s-au mai adaugat alti 17.851 de lei, adica in total circa 15.000 de euro. Mai mult, primarul a reusit sa-si stranga 30.000 de lei, peste 4.000 de dolari si 19.000 de euro. Din anii trecuti, edilul mai are inca trei apartamente si o casa intr-una dintre zonele cele mai bune din oras, impreuna cu sotia sa, care este profesoara la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu. Daca pasiunea pentru case este evidenta, Johannis nu se da in vant dupa masini. Din 2000, de cand este primar, acesta nu a trecut in declaratia de avere niciun autoturism propriu, desi acum conduce un BMW, oferit insa de sponsorul Capitalei Culturale Europene, titlu detinut de Sibiu in 2007. Pe langa fotoliul de primar, Klaus Johannis este presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania si al Asociatiei Sibiu 2007, fiind implicat si in Clubul de Fotbal FC Sibiu si in alte doua asociatii. Dintre primarii Capitalei, Andrei Chiliman detine recordul la proprietati Nici edilii Capitalei nu se pot plange atunci cand vine vorba despre proprietati imobiliare. Daca ar fi sa alcatuim un top, conform datelor din declaratiile lor de avere, cel mai instarit primar este de departe chiar edilul-sef, Adriean Videanu. El detine doua apartamente in centrul Capitalei, dar familia locuieste intr-o vila impozanta, care nu apare in declaratia de avere. Pe locul secund este primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. El se poate lauda cu opt case, pe care le-a mostenit sau le-a cumparat, de-a lungul timpului. Edilul Sectorului 6, Cristian Poteras, detine un apartament si este proprietarul mai multor autoturisme de lux. La polul opus se afla primarul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu, care are un singur apartament in Bucuresti. Edilul Sectorului 3, Liviu Negoita, detine o casa de locuit in Balotesti si un apartament in Bucuresti, in timp ce Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, are o locuinta in Voluntari si un apartament in Bucuresti. Despre edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, la capitolul proprietati imobiliare, se stie doar ca are o locuinta pe bulevardul Dacia din Capitala.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.