Acesta este pretul platit de compania de retail Profi Rom Food pentru reteaua de magazine Albinuta.

Operatorul de retail cu profil de discount Profi Rom Food, controlat de grupul franco-belgian Louis Delhaize, a platit 25,2 milioane
Acesta este pretul platit de compania de retail Profi Rom Food pentru reteaua de magazine Albinuta.

Operatorul de retail cu profil de discount Profi Rom Food, controlat de grupul franco-belgian Louis Delhaize, a platit 25,2 milioane de lei (circa opt milioane de euro) pentru reteaua de magazine Albinuta, pe care a preluat-o anul trecut de la compania lituaniana Maxima LT, relateaza MEDIAFAX. Operatiunea a fost definitivata in luna iulie a anului trecut, iar partile implicate nu au prezentat detalii privind termenii achizitiei. Tranzactia s-a ridicat la 25,2 milioane de lei, potrivit unui anunt al Albinuta publicat recent in Monitorul Oficial. In urma preluarii, Caius Crisan, directorul general al Profi Rom Food, a fost numit administratorul unic al Albinuta Shops.

Profi Rom Food opereaza 35 de magazine Profi, majoritatea situate in orase din Transilvania si Banat, si noua supermarketuri Albinuta, amplasate in Bucuresti. Pe termen lung, planurile companiei vizeaza crearea unei retele care sa acopere toate orasele cu cel putin 20.000 de locuitori. Compania intentioneaza sa deschida in 2008 cel putin zece magazine noi, dintre care patru la Bucuresti, Focsani, Slatina si Tirgu-Mures. Magazinul din Bucuresti va fi inaugurat in cartierul Militari, intr-un spatiu inchiriat, va avea o suprafata de vinzare de 700 de metri patrati si va necesita o investitie de 500.000-600.000 de euro. Profi si-a propus sa obtina in 2008 o cifra de afaceri de 143-148 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.