"Conducerea Fast a recomandat in unanimitate ca actionarii companiei sa accepte oferta", a anuntat Fast printr-o declaratie la bursa din Oslo.
"Aceasta oferta reprezinta peste 42% din pretul de inchidere de pe 4 ianuarie, evaluand compania Fast la 6,6 miliarde de coroane norvegiene, sau aproximativ 1,2 miliarde dolari", potrivit Fast Search & Transfer.
Actionarii ce detin 37% din Fast, printre care cei doi investitori institutionali, compania norvegiana Orkla si HermesFocus Asset Management Europe , au acceptat oferta celor de la Microsoft.
Potrivit Fast Search & Transfer, acordul trebuie aprobat de peste 90% din actionari.
Microsoft Corp a anuntat ca se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata in al doilea trimestru din 2008.
Fast Search & Transfer produce aplicatii de cautare pe internet pentru companii.
"Motoarele de cautare pe internet devin o unealta indispensabila pentru toate tipurile de afaceri, ajutand oamenii sa caute si sa foloseasca rapid informatia", a declarat seful diviziei Microsoft Business, Jeff Raikes.
"Acordul dintre Microsoft si Fast ofera clientilor o noua posibilitate: un singur furnizor de programe ce acopera toate nevoile clientilor", a adaugat Raikes.
Acordul va permite firmei Fast sa-si extinda tehnologia la nivel global, a declarat directorul executiv al Fast, John Lervik.
Firma Goldman Sachs ofera consultanta financiara celor de la Microsoft, iar Merrill Lynch celor de la Fast.