Meinl Airports International ar putea investi in dezvoltarea Aeroportului International Cluj-Napoca, a declarat ieri Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, dupa o intalnire cu reprezentantii companiei austriece, transmite Mediaf
Meinl Airports International ar putea investi in dezvoltarea Aeroportului International Cluj-Napoca, a declarat ieri Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, dupa o intalnire cu reprezentantii companiei austriece, transmite Mediafax. Nicoara a afirmat ca Meinl Airports International sunt interesati sa participe, alaturi de CJ Cluj, la proiectele de dezvoltare a aeroportului, inclusiv prin intrarea in actionariatul aerogarii. "Pentru noi este evident acum ca in perioada anului 2015, pe masura ce va avea zboruri mai multe si avioane mai mari, aeroportul va trebui mutat, sa schimbam locatia. Este un proiect care trebuie inceput acum, pentru ca in urmatorii 10 ani sa fie finalizat", a spus Nicoara.
Presedintele CJ Cluj a mentionat ca in cadrul intalnirii nu s-a intrat in detalii ce tin de viitoarele sume care ar putea fi investite, firma austriaca urmand sa isi concretizeze oferta, pe care autoritatile judetene o vor analiza si o vor supune dezbaterii in plen. "Expertiza pe care acest grup international o are in dezvoltarea aeroporturilor in intreaga lume aduce mare avantaj pentru a putea sa facem din Aeroportul Cluj un aeroport regional. Nu pentru regiunea de nord-vest a Romaniei, ci pentru partea de est a Europei", a adaugat Nicoara.
Proiectul urmareste atragerea unor noi companii aeriene, inclusiv low-cost, finalizarea unui nou terminal cargo si a unuia de pasageri, destinat plecarilor in spatiul Schengen, precum si construirea unei noi piste, care sa permita aterizarea si decolarea unor avioane de mari dimensiuni.
Conducerea aeroportului clujean este de parere ca in anul 2010 traficul intern, cat si cel extern vor ajunge la 400.000 de pasageri, fapt ce motiveaza modernizarea aeroportului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.