Bety, jaguarul negru de la Gradina Zoologica din Capitala, a murit din cauza socului pe care l-a suferit, in timp ce angajatii parcului incercau sa il captureze. Examenele speciale de laborator efectuate de Institutul de Diagnostic si Sanatate Anima
Bety, jaguarul negru de la Gradina Zoologica din Capitala, a murit din cauza socului pe care l-a suferit, in timp ce angajatii parcului incercau sa il captureze. Examenele speciale de laborator efectuate de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) pe cadavrul felinei au stabilit ca din cauza operatiunii de prindere cu crosele (instrumente asemanatoare cu cele folosite de hingheri), animalul s-a speriat, atat de tare incat a suferit un infarct. Dupa ce Bety a scapat din cusca, angajatii Zoo au tras de doua ori asupra ei cu tranchilizant, insa nu au reusit sa o imobilizeze. Expertiza medico-legala veterinara, care a fost facuta la o saptamana de cand s-a constatat decesul felinei, exclude, de asemenea, posibilitatea strangularii sau sufocarii jaguarului. In plus, analizele de laborator nu arata existenta unei intoxicatii cu tranchilizant, precum nici a unor infectii bacteriene care ar fi pus in pericol sanatatea celorlalte animale.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.