Experti seismologi japonezi i-au instruit, ieri, pe elevii de la Scoala nr. 98 „Avram Iancu“ despre procedurile recomandate in caz de cutremur. Elevii au fost invatati ca, in cazul unui seism puternic, sa se adaposteasca sub un pupitru,
Experti seismologi japonezi i-au instruit, ieri, pe elevii de la Scoala nr. 98 „Avram Iancu“ despre procedurile recomandate in caz de cutremur. Elevii au fost invatati ca, in cazul unui seism puternic, sa se adaposteasca sub un pupitru, sa tina strans picioarele mesei si sa isi protejeze ochii, numarand pana la 100 inainte sa iasa de la adapost. In cazul in care nu se pot adaposti, elevilor li s-a recomandat sa stea ghemuiti langa un perete sau o coloana, in coltul cel mai indepartat al camerei fata de ferestre, sa isi acopere capul cu ghiozdanul, cu o carte sau sa isi puna mainile deasupra capului. Expertii seismologi le-au aratat elevilor imagini surprinse in timpul cutremurelor japoneze, ilustrand pericolele care apar in cazul in care sunt surprinsi de cutremur afara: obiecte care se desprind din cladiri, stalpi de tensiune prabusiti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.