BALANTA22 septembrie - 22 octombrie
Anul 2008 pentru nativii din Balanta va fi unul prosper, dar nu lipsit de obstacole, ingrijorari si mare risc de a va compromite in fata partenerilor de afaceri. Eforturile pe plan profesional vor fi la fel de intense ca si in anul precedent, dar avantajele vor fi altele, chiar mult mai mari, daca va reusesc unele "manevre" cam costisitoare de inlaturare a unor adversari de temut. Trebuie sa aveti o grija deosebita fata de felul in care va investiti banii, si in modul de a recupera unele pierderi din anul trecut. In primele luni ale noului an activitatea dvs. se desfasoara oarecum anevoios, rabdarea si orgoliul dvs. fiind puse la grea incercare, in ceea ce priveste obiectivele aflate deja in desfasurare, doar ceea ce veti initia de acum in colo s-ar putea sa se desfasoare ceva mai lin si sigur. Mai rau ar fi daca nu primiti nici un ajutor de la ceilalti, si veti persevera intr-o direc-tie gresita. Dar nu va fi asa. Relatiile mai vechi stabilite se vor dovedi de mare ajutor, dar nu veti beneficia de sprijinul lor inainte de sfarsitul lunii aprilie. In al doilea trimestru, vibratii cosmice nefavorabile privind viata amoroasa, pot aduce dezamagiri. Va sfatuim sa pariati pe relatiile cu familia ori cu partenerul de viata. Daca le veti impartasi ideile s-ar putea ca acestea sa se cristalizeze intr-un mod fericit. Trebuie sa stiti ca pe tot parcursul anului 2008 veti avea probleme legate de consolidarea imaginii sociale si profesionale. Va avantajeaza sa abordati un stil conservator, prudent, exprimand toleranta si onestitate fata de persoanele cu un statut socio-profesional inferior dvs. In al doilea trimestru al anului, pot aparea schimbari majore sub aspectul locului de munca, a tipului de organizare, al orarului sau a programului de lucru. Oricum, veti avea o evolutie benefica, in general. Schimbarile care marcheaza viata dvs. in mod substantial nu se lasa fara urmari pozitive si sub aspect financiar. Noi perspective, o libertate de actiune mai mare, poate si angajarea in activitati cu mare impact social, sunt "usile" care vi se vor deschide acum. Incepand din luna martie, viata de cuplu este intr-o curba ascendenta. La inceputul lui august va puteti intalni cu situatii din care sa castigati multi bani, dar si o fericita ascensiune profesionala. Cei necasatoriti vor avea si in decembrie ocazia sa incheie un contract matrimonial, dar graba nu e de bun augur. In ceea
ce priveste sanatatea trebuie sa va supravegheati sistemul digestiv, fiind posibile insa si mici accidente casnice.
SCORPION
23 octombrie - 21 noiembrie
2008 reprezinta pentru nativii din Scorpion un an promitator, cu noi oportunitati de progres, urmand trendul de succes al ultimilor trei ani. Cu toate acestea debutul va fi usor anevoios, cu destule obstacole, ce pot sa intensifice starea de tensiune interioara, la care sa se adauge unele probleme legate de sanatate si, la fel de bine, o posibila pierdere de bani. Trebuie sa fiti atenti la supararile latente si la stres, care pot afecta in egala masura sanatatea si cariera. Perioada, desi va dura pana la sfarsitul lui aprilie, incepand din 31 ianuarie se va tempera considerabil. Dupa aceasta data trendul activitatii va fi unul pozitiv, foarte activ, de o energie debordanta, care va aduce progrese majore, toata perioada 2008-2009 caracterizandu-se ca un an prosper sub toate aspectele pentru nativii acestui semn zodiacal. Este momentul propice pentru a va valorifica la maximum talentul, experienta, potentialul energetic si creativ in activitati de mare anvergura. Dar succesul este garantat doar daca sunteti secondati de persoane influente si competente, care sa contracareze influenta presanta a superiorilor sau a persoanelor cu autoritate. Se va crea la inceput o mica bresa intre viata intima si cea profesionala, pe care o veti depasi cu diplomatie. Exista, de asemenea, sanse de a obtine o importanta si dorita promovare, cu marirea corespunzatoare a veniturilor. Cei care desfasoara o activitate independenta, ar trebui sa nu riste sa se lanseze cu initiative mult prea riscante. Sunt favorizate initiativele in orice domeniu, numai daca va concentrati asupra unor obiective concrete, precise, si actionati metodic pentru atingerea lor. La inceputul anului, dar si in mai si in decembrie, tonusul energetic este ceva mai scazut si veti cadea prada multor indoieli privind cariera. Este ceva trecator si neintemeiat. Per total, in al patrulea trimestru, veti vedea cu propriii ochi visele implinite, propulsarea intr-o elita care vi se potriveste va fi aproape ca sigura. Fiind obligati sa va gasiti mereu timp si pentru viata personala veti excela sub aspectul artificiilor in relatia de cuplu, fiind cand provocator, cand seducator, senzual ori tandru si protector. O perioada vibranta, in primul trimestru al anului, va influenta mai ales pe cei solitari care fie ca au un vis pe cale de implinire, fie ca sunt intr-un simplu flirt, nu prea au luciditatea necesara, pentru a se descurca fara unele "batai de cap". E nevoie de un timp pentru a va limpezi gandurile ca sa nu actionati pripit. Scorpionii impetuosi, posesivi ori pasionali, in dragoste, pot avea reactii contradictorii.

SAGETATOR
22 noiembrie - 20 decembrie

La fiecare pas pe care il veti face veti intalni o multime de obstacole dificil de depasit, mai ales ca un oarece dezechilibru interior va trezi reactii de ostilitate din partea unor persoane cu care interrelationati. Aveti neplacuta surpriza de a va confrunta deseori cu gelozia si invidia celorlalti, care vor incerca din rasputeri sa va puna numai bete-n roate. Totusi sunteti sub o influenta astrala de exceptie care va favoriza deplasarile in interes de serviciu sau de afaceri, avand perspectiva largirii gamei activitatilor profesionale si a unor colaborari fructuoase cu strainatatea. Veti avea mult de munca, ceea ce va va solicita din plin spiritul organizatoric pentru a nu va risipi inutil timpul si energia. In ultima parte a anului veti putea relaxa activitatile profesionale si sa gustati bucuria succesului pentru care ati asudat pana acum. Atentie, sub acest aspect, afectiv sunteti vulnerabil, mai ales in contextul unor invidii care se manifesta cu incrancenare. Nu dati atentie "rumorilor" care va ajung la ureche, fie ele de bine sau de rau. O atitudine mai retinuta, mai distanta, va va oferi conditiile sa fiti mai bine informat asupra situatiei reale si nu a celei deformate de zvonuri interesate. In dragoste, trupul si sufletul vibreaza in consens cu partenerul, intr-o atmosfera incarcata de afectiune si senzualitate. Cei singuri au numeroase posibilitati de a intalni marea dragoste, numai ca vor fi cateva "rateuri" generate de o lipsa de inspiratie de moment. Oricum, tot anul veti avea pe cineva drag cu care sa va plimbati la brat. Armonia familiala si aspectul financiar isi continua drumul benefic, ascendent. Din punct de vedere al sanatatii, vor fi probleme legate de tulburari mai mult vasculare si neurovegetative, trebuind sa fiti atenti pe tot parcursul anului, mai ales ca este unul solicitant, avand in vedere anvergura proiectelor pe care vreti sa le finalizati, la tensiunea arteriala si consecintele legate de stresul, fie el chiar pozitiv.
VaRSATOR
20 ianuarie - 18 februarie
Viata personala se imbina intr-un mod particular cu cea profesionala, astfel ca trebuie cel putin pe moment, sa recurgeti la o decizie privind prioritatile. Este momentul cand simtiti ca trebuie sa investiti mai mult in viata personala si de familie decat in profesie. Traiti senzatia ca multa vreme ati neglijat acest aspect major al unei vieti echilibrate si armonioase, iar acum e momentul sa va luati revansa. Totul este ca efortul dvs. laudabil sa fie cu folos, sa vina la timpul potrivit, si nu in cele din urma, sa fie bine inteles de partener. Oricum, investitia va va crea o stare de bine si de confort spiritual, care va remonteaza pentru o buna bucata de timp. Suficient cat sa tineti piept unei perioade ce va veni cu o nota de insecuritate, agitatie, instabilitate, chiar agresivitate. Schimbarile majore nu sunt favorabile din primavara pana la inceputul verii. La sfarsitul anului, nimic senzational in profesie nu se va intampla, iar rutina va creeaza o stare de inutilitate si de incordare nervoasa. Nu e de vina faptul ca nu aveti curaj, cat faptul ca nu mai aveti rabdarea sa vedeti obiectiv reala situatie. In dragoste, in mare parte va veti bucura de momente bune care vor alterna cu cele mai putin bune. Sunt posibile dispute imprevizibile fara o substanta reala, neconstructive, doar producatoare de nervi si emotii inutile daca nu va veti stapani pornirile deseori marcate de suspicine si neincredere in partener. Nu este momentul sa lasati libere frustrarile acumulate in timp. De la jumatatea anului, senzualitatea dvs. atinge cote remarcabile, iar relatiile in amor vor porni pe o cale mult mai buna, cand bucuria, tandretea, pasiunea si toate "condimentele" de care are nevoie dragostea vor fi liantii unei relatii armonioase. Sub aspectul sanatatii pot aparea dezordini legate tocmai de anvergura proiectelor la care v-ati angajat. Stari de agitatie, nervozitate crescuta pe fondul acumularilor de oboseala, cu cresterea tensiunii arteriale si reactii gastrice pe fond nervos, neplaceri in plus fata de cele cunoscute deja, cele cronice, cum ar fi alergiile si durerile osoase.
PESTI
19 februarie - 20 martie
Ca si pentru celelalte zodii, si Pestii, in anul 2008, vor avea o perioada buna, eficienta si prospera. Concentrarea maxima se face pe aspectul carierei, cel care deseori cu efort din greu, va marca un progres la nivele neasteptate. Totusi, anul va debuta cu o perioada nelinistita, dificila in camin, unde este posibila degradarea relatiilor, cu aparitia unor resentimente legate de marile fluctuatii si nevoi financiare, ce pot imbraca forme de agresivitate domestica. Aceasta stare de convulsii, tensiuni si controverse se prelungeste pana in luna aprilie. Dar, in general, este un an ce se caracterizeaza prin dinamism, cu mare expansiune in cariera, dar care, in egala masura, cere sacrificii personale, efort prelungit, pana la epuizare, recompensa baneasca nefiind proportionala cu valoarea muncii depuse. Va permite totusi anumite deschideri spre domenii inedite, cu un specific aproape necunoscut dvs. Orice schimbare de loc de munca sau in cariera in general nu este recomandata decat dupa data de 3 mai, cand aveti parte de o vibratie astrala pozitiva, care va va ajuta sa luati deciziile cele mai avantajoase pentru dvs., si cand castigurile banesti ca si alte recunoasteri profesionale vor fi pe masura calitatii si cantitatii muncii depuse. In jurul datei de 10 decembrie 2008, veti intra pe un teren alunecos, cand scade puterea de discernamant si de decizie, astfel ca in sufletul dvs. poate incolti un sentiment de frica si nesiguranta, diminuandu-va capacitatea de efort. Cel mai greu ar fi sa va lasati influentati de unii sfatuitori "bine intentionati", ale caror idei v-ar putea induce starea de teama si suspiciune, marii dusmani ai marilor intreprinderi. In dragoste, in primul trimestru,
nu vor fi prea multe momente deosebite, totul se va desfasura lin ceea ce nu este chiar asa de rau, tinand cont de faptul ca aveti atatea obiective de atins pe alte planuri. Cei care sunt in relatii de cuplu vor avea unele tensiuni de depasit, fiind destul de greu sa armonizezi interese atat de diverse cu o miza mare. Prin vara, se va evolua spre o stare de armonie atat pentru cei aflati in cuplu, cat si pentru cei singuri, care s-ar parea, ca au mari sanse sa gaseasca persoana multasteptata, de la care primeste si promisiuni de stabilitate. Incepand din toamna lucrurile se vor limpezi destul de bine si nu-i exclusa o cerere in casatorie. Sub aspectul sanatatii, vor persista de-a lungul anului nesemnificative tulburari de digestie sau afectiuni ale urechii. Daca aveti copii, concentrati-va atentia asupra sanatatii lor.