Kathie, bogata sotie a unui serios bancher, tocmeste un condeier pentru a scrie impreuna o carte de calatorii. Naratiunea se hraneste din trecutul, iluziile si sperantele femeii. Scribul orneaza vocabularul prin intermediul caruia se intrupeaza reali
Kathie, bogata sotie a unui serios bancher, tocmeste un condeier pentru a scrie impreuna o carte de calatorii. Naratiunea se hraneste din trecutul, iluziile si sperantele femeii. Scribul orneaza vocabularul prin intermediul caruia se intrupeaza realitatea patroanei; nu are, insa, cum sa se ocupe doar de fason, fiindca materia si aparenta sunt in relatie biunivoca, iar scriitorul traieste propria realitate (alcatuita din prezentul ca angajat al lui Kathie, din dezamagirile pe care vrea sa le uite, dintr-un viitor pe care il intuieste).
Teatrul "George Ciprian" prezinta in aceasta seara, de la orele 19.30, in Sala "George Constantin" a Teatrului Nottara, spectacolul "Kathie si hipopotamul" de Mario Vargas Llosa, in traducerea lui Mihai Cantuniari.
Llosa, in staruitorul sau efort de a proba insemnatatea fictiunii, a initiat mai multe studii asupra a ceea ce el numeste "pragul irealitatii", netrecand insa dincolo de el, fiindca "irealitatea totala este plictisitoare". A rezultat, intre altele, "Kathie si hipopotamul", o farsa in care quiproquourile au un caracter aparte, loviturile de teatru se succed derutant, iar spectatorilor li se ofera posibilitatea de a se amuza pe seama semenilor imbatati de false pareri, deosebit de bune, despre ei insisi.
Pe scena vor urca: Dana Rotaru, Alexandru Jitea, Ionut Kivu si Andreea Vasile, regia si ilustratia muzicala apartinandu-i lui Ion Mircioaga, iar scenografia, Mirelei Traistaru. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.