Oltchim ameninta ca ii va chema in instanta pe cei doi arbitri care au condus derby-ul cu Rulmentul, acuzindu-i de periclitarea obiectivului echipei nationale.Roxana Gatzel va sta cel putin trei luni pe tusa Inceput inca dinainte de disputarea meciului - oficialii de la Vilcea au acuzat Brasovul ca a contactat pentru transfer trei-patru jucatoare ale campioanei, razboiul Rulmentul-Oltchim nu s-a incheiat nici dupa fluierul final. Invinsa pe teren in derby-ul Ligii Nationale feminine de handbal (26-27), campioana en titre Oltchim Rimnicu Vilcea vrea sa cistige la tribunal. Nemultumita de maniera de arbitraj a cuplului Vasile Pavel-Marian State, conducerea echipei din Vilcea este decisa sa-si caute dreptatea in instanta. Mai mult, finantatorul Oltchimului, Constantin Roibu, pluseaza si anunta ca, daca partida nu se va rejuca, va retrage echipa din campionat. „Cei doi arbitri nu au luat nici o masura pentru a atenua elanul kamikazian. In prima faza vom inainta un memoriu pe adresa Federatiei Romane de Handbal prin care ne vom prezenta nemultumirea fata de maniera de arbitraj in acest meci. Cuplul Pavel-State a tolerat un joc foarte dur al echipei din Brasov, ceea ce a condus la accidentarea a doua dintre jucatoarele noastre de baza: Steluta Luca si Roxana Gatzel. In cazul in care federatia nu va lua masurile corecte, sintem decisi sa ne adresam instantei intr-un proces cu arbitrii", a declarat presedintele clubului Oltchim, Ioan Gavrilescu.

Accidentata in minutul 34 al meciului, Roxana Gatzel va sta pe tusa trei luni, ea lovindu-se la mina. „Este vorba despre o fractura de os la antebrat. Roxanei i s-a pus deja mina in ghips pentru urmatoarele 45 de zile. Vor urma alte 45 de zile de recuperare, astfel ca Roxana va fi scoasa din circuit cel putin trei luni. In ceea ce o priveste pe Steluta Luca, aceasta acuza dureri la spate. Zilele urmatoare, ea va face investigatii la spitalul din Vilcea pentru a i se pune un diagnostic", a mai spus Gavrilescu.

Mult mai vehement, antrenorul Gheorghe Tadici a acuzat ca prestatia celor doi arbitri pune in pericol obiectivul echipei nationale a Romaniei de calificare la Olimpiada de la Beijing. „Finantatorul Constantin Roibu ia in calcul varianta de a nu mai lasa jucatoarele la echipa nationala. Este inadmisibil ca in zeci de meciuri la prima reprezentativa si in Liga Campionilor sa nu avem nici o accidentare, iar din doua partide cu Rulmentul sa iesim cu trei accidentari grave. Oltchim nu este obligata sa plateasca recuperarea jucatoarelor pentru nationala. Luca si Gatzel nu vor putea participa la grupa preolimpica, astfel ca obiectivul selectionatei Romaniei, pe care Oltchim l-a considerat prioritar, este periclitat. Nu am cerut favoritisme, ci doar respectarea regulamentului. Acolo a fost un meci de rugby, nu de handbal. Am cerut protectie fizica pentru jucatoarele care au fost pe sapte fronturi. Numai ca, prin prestatia lor, cei doi arbitri le-au nenorocit pe Luca si Gatzel", a spus Tadici.

Acuzele si amenintarile oficialilor de la Oltchim nu ii sperie insa nici pe brasoveni - „Stiu ca doare acest esec. Si noi am gresit si am reparat. Asta le cer si lor: echilibru si sa analizeze din punct de vedere tactic unde au gresit. Noi avem incredere in federatie si in arbitri" (Sorin Tirca, presedintele Rulmentului) - si nici pe seful FRH, Cristian Gatu. „Nu vreau sa comentez eu aberatiile tuturor. Eu nu cred ca maniera de arbitraj a fost hotaritoare in ceea ce priveste rezultatul partidei", a afirmat Gatu. Impreuna cu Comisia de arbitri si cuplul Pavel-State, seful FRH a vizionat din nou, ieri, partida Rulmentul-Oltchim.