Grupul turc Ozer Construction a achizitionat de la Aurelian Forgaciu, fost director pentru Romania al companiei americane din domeniul tehnologiilor de comunicatii Harris Corporation, un teren de 5.200 de metri patrati in Bucuresti, pentru care a pla
Grupul turc Ozer Construction a achizitionat de la Aurelian Forgaciu, fost director pentru Romania al companiei americane din domeniul tehnologiilor de comunicatii Harris Corporation, un teren de 5.200 de metri patrati in Bucuresti, pentru care a platit 4,1 milioane euro. Terenul, amplasat in sectorul 1 din Capitala, a fost achizitionat cu 796,32 de euro pe metru patrat, contractul de vanzare-cumparare fiind aprobat de actionarii firmei la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, se arata intr-un anunt al Ozer publicat in Monitorul Oficial, preluat de Mediafax.
Actionarii companiei au mai aprobat contractarea unui credit in valoare de 6,5 milioane de euro de la sucursala din Malta a Credit Europe Bank Olanda. Imprumutul va fi garantat cu terenul achizitionat in Bucuresti.
De asemenea, compania Ozer Construction va acorda un imprumut in valoare de 1,375 milioane de euro, firmei Forest Park - la care este asociata - pentru achizitionarea de imobile si participarea la investitii.
Grupul Ozer este prezent in Romania din 1997, prin intermediul firmei de constructii Ozer Romania si a participat, pana in prezent, la executia mai multor proiecte imobiliare, printre care se numara Bucuresti Mall, Europa House si America House, imobilele de birouri Caro Castel si Multigalaxy, in Bucuresti, precum si Fabrica de bere Efes din Ploiesti.
In prezent, firma are in curs de derulare doua proiecte rezidentiale in Capitala, Liziera si Oxford Residence. Compania a inceput anul trecut constructia primului proiect din Romania in calitate de investitor si dezvoltator, care include 344 de apartamente in Sinaia. Proiectul din Sinaia va fi ridicat pe un teren de 7.000 metri patrati, care a apartinut firmei Romcarbon.
Complexul va include locuinte cu una-trei camere, precum si apartamente de tip duplex, care vor fi vandute cu preturi cuprinse intre 49.000 si 118.000 euro, sume care nu includ TVA. Lucrarile vor fi finalizate in vara anului 2009, iar valoarea proiectului este de 20 milioane euro si va fi finantat in proportie de 60% din sursele proprii ale grupului.
Pe langa proiectele detinute, Ozer va construi in Bucuresti un ansamblu rezidential in zona Aviatiei, investitie de 15 milioane euro. Subsidiara din Romania a grupului Ozer a realizat in anul 2006 o cifra de afaceri de sase milioane euro, estimarile pentru anul trecut indicand circa 50 milioane euro, ca urmare a finalizarii unei parti din proiectele in derulare.
Grupul Ozer a fost infiintat in 1963 si a dezvoltat mai multe proiecte imobiliare in Turcia. Reprezentantii Ozer sunt de parere ca la nivel de grup cifra de afaceri va atinge la nivelul anului 2007 circa 120 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.