Banca Erste recomanda pentru cumparare, din randul institutiilor financiare RI, Wiener Städtische, OTP, PKO,  toate titlurile de valoare cu expunere regionala si/sau finantare puternica la nivel de retail. In general, este probabil ca banci
Banca Erste recomanda pentru cumparare, din randul institutiilor financiare RI, Wiener Städtische, OTP, PKO, toate titlurile de valoare cu expunere regionala si/sau finantare puternica la nivel de retail. In general, este probabil ca bancile sa isi fi utilizat o mare parte din potentialul de crestere in 2007 si, ca atare, sa fi depasit deja nivelul de performanta maxima, se arata intr-un comunicat Erste.
In sectorul telecomunicatiilor, se prefera T-Hrvatski Telekom (T-HT) si Telefonica O2 CR, in timp ce MTel mai are de parcurs un drum lung pana sa atinga nivelul nostru tinta a adaugat Erste. T-HT tranzactioneaza la reducere in ceea ce priveste P/E 2008 de catre "colegii" sai din Europa Centrala si de Est, in ciuda marjei sale nete de 27% in 2008, care a inregistrat cel mai bun nivel din clasa sa.
Din randul titlurilor de valoare din industria petroliera, Erste favorizeaza Unipetrol si Lotos. PKN are, de asemenea, potential de crestere. KGHM ramane o recomandare de cumparare, datorita dividendelor sale ridicate si a perspectivelor inca promitatoare.
In industria produselor farmaceutice in topul preferintelor noastre se inscriu Richter, Krka si Intercell. In ansamblu, acest sector ar trebui sa aiba o evolutie buna, cu un potential de recuperare si din partea Zentiva, care a suferit unele probleme.
Sectorul imobiliar a fost unul dintre cele mai grav afectate de impactul indirect al crizei imobiliare din SUA, care, in final, a inceput sa se faca resimtit si in Europa Occidentala. Avand in vedere potentialul de recuperare pe termen lung al economiilor din Europa Centrala si de Est in penetrarea imobiliara si asteptarile referitoare la cresterea economica, nu am constatat o deteriorare materiala a mediului din Europa Centrala si de Est, a adaugat Erste.
Din punctul de vedere al utilitatilor actiunilor din sectorul energiei care sunt scumpe deja, in cea mai mare parte Erste, recomanda EVN and Praterm. Imaginea de ansamblu a sectorului utilitar este una mixta: preturile in crestere ale electricitatii nu sunt o noutate, iar convergenta preturilor in Europa Centrala si de Est ar trebui sa se finalizeze in 2008. Drept urmare, suntem precauti fata de CEZ si Verbund. Totusi recomandam inca EVN, adauga Erste.
Dintre actiunile companiilor de materiale de constructii, ne punem sperantele mai departe in Wienerberger, in timp ce in Polonia recomandam Ceramika Nowa Gala si Koelner.
Zumtobel este un jucator de nisa interesant.
Pe piata romaneasca increderea revine castigurilor pentru actiunile importante, cum sunt bancile locale (BRD, Banca Transilvania) si SIF-uri (care se tranzactioneaza la discounturi de 50% din valoarea activelor nete).
Impact ofera expunere sectorului imobilar, aflat in crestere (care a depasit agricultura ca procent din PIB pentru prima oara in 2007).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.