"Ministerul Muncii a informat pe 3 ianuarie ca, prin noile majorari la alocatii, a fost depasit angajamentul asumat prin Programul de Guvernare. Daca depasirea angajamentului se face in detrimentul unor categorii de elevi, consideram ca opinia publi
"Ministerul Muncii a informat pe 3 ianuarie ca, prin noile majorari la alocatii, a fost depasit angajamentul asumat prin Programul de Guvernare. Daca depasirea angajamentului se face in detrimentul unor categorii de elevi, consideram ca opinia publica si presa ar trebui sa ia act de faptul ca, in continuare, elevii cuprinsi in forma de invatamant public, aflati dupa pragul de majorat, in realitate sunt exclusi din programul national de acordare a alocatiilor pentru elevi. (...) Corect fata de elevii din sistemul de invatamant romanesc ar fi acordarea alocatiei de stat pana la iesirea din sistemul de invatamant de douasprezece clase", anunta un comunicat al Consiliului elevilor.
In mod paradoxal, adolescentii care abandoneaza scoala chiar inainte de 13 ani primesc ajutorul banesc de la Ministerul Muncii pana la 18 ani, insa cei care au nesansa sa devina majori in semestrul II al clasei a XII-a, nu. Tinerii din Covasna ameninta cu mitinguri pentru eliminarea acestei discriminari in acordarea a alocatiei de stat, cerandu-le si celorlalte consilii judetene ale elevilor din tara sa ia atitudine similara pentru sensibilizarea autoritatilor. Guvernul a majorat alocatia de la 25 la 32 de lei incepand cu 2008 si a promis ca de la 1 martie a.c. cuantumul acesteia va creste la 40 de lei lunar. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.