Victoria Beckham, Fergie si Avril Lavigne se afiseaza cu cele mai neinspirate haine.Foto: Reuters Din 1960 incoace, la inceputul fiecarui an presa mondena asteapta cu infrigurare lista criticului de moda Richard Blackwell cu cele mai prost imbracate vedete din anul anterior. Daca, in ultima vreme, fostul creator de moda le-a tras de urechi mai ales pe Britney Spears si Paris Hilton, de aceasta data, tirul criticilor sale caustice s-a indreptat spre Victoria Beckham (foto stinga) de la Spice Girls. Nu e prima oara cind Posh Spice ajunge pe primul loc, ea bucurindu-se de aceeasi distinctie si in 1998, cind criticul american a numit-o „singurul condiment (spice) de pe planeta lipsit de orice gust".

Alegerea lui Posh in topul monstruozitatilor vestimentare din 2007 e surprinzatoare de vreme ce, la sfirsitul anului trecut, fetele de la Spice Girls au fost invitate sa deschida lansarea ultimei colectii Victoria’s Secret. „M-am plictisit de moda condimentata. O simpla rochie e de-ajuns. Puse pe corpul scheletic si imbufnat al lui Posh, rochitele mini nu mai au nici un haz", afirma Blackwell, potrivit Associated Press.

Criticul de moda n-a mai inclus-o de asta data pe Britney Spears in clasamentul sau, motivind ca un astfel de gest ar fi „inadecvat", tinind cont de problemele sale actuale. Pe locul doi se afla Amy Winehouse, urmata de actrita Mary-Kate Olsen si de cintareata Fergie (foto dreapta), ultima fiind „definitia perfecta pentru haos couture", potrivit lui Blackwell. Lista sa le-a uitat pe Avril Lavigne, Jessica Simpson si pe Lindsay Lohan.