O expozitie cu desene ale lui Dan Perjovschi va deschide, azi la orele 11.30, anul calendaristic la Centrul National al Dansului din Bucuresti (CNDB). La reintalnirea cu publicul, vor fi prezenti Dan Perjovschi - artist vizual, si Vava Stefanescu si
O expozitie cu desene ale lui Dan Perjovschi va deschide, azi la orele 11.30, anul calendaristic la Centrul National al Dansului din Bucuresti (CNDB). La reintalnirea cu publicul, vor fi prezenti Dan Perjovschi - artist vizual, si Vava Stefanescu si Mihai Mihalcea, directori ai CNDB. Lucrarile lui Dan Perjovschi au putut fi vazute, in expozitii personale, la MoMA (New York), Tate Modern (Londra), Ludwig Museum (Koln), Moderna Museet (Stockholm), Vanabbemuseum (Eindhoven), Kunsthalle (Basel), La Caixa (Barcelona) sau in participarile la bienalele de arta din Venetia, Moscova, Istanbul sau Sydney.
Inainte de inaugurarea expozitiei "La Zid", Dan Perjovschi declara: "Ca artist, sunt interesat sa ma asociez cu modele culturale deschise, iar ca artist critic, ma simt dator sa semnalizez ceea ce cred ca este esential pentru scena culturala in care traiesc.
Din acest motiv, am facut la CNDB singura mea interventie artistica intr-o institutie a statului roman. Centrul National al Dansului este, in opinia mea, singurul model viabil de institutie "nationala".
Din pacate, in Romania, orice constructie culturala sta sub semnul dezastrului. Nu conteaza cat de important este demersul si cat de necesara platforma, ea poate fi dizlocata, deturnata sau pur si simplu oprita din ratiunile administrative cele mai cetoase si mai tampite. Am facut un desen pe zidul Centrului, ca sa complic cat mai mult posibilitatea evacuarii lui". (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.