Comisia Europeana (CE) a respins cererea autoritatilor de la Bucuresti de a permite sacrificarea traditionala a porcilor si a mieilor in urmatorii trei ani. „CE nu a spus niciodata Guvernului Romaniei ca practica sacrificarii porcilor fara aso
Comisia Europeana (CE) a respins cererea autoritatilor de la Bucuresti de a permite sacrificarea traditionala a porcilor si a mieilor in urmatorii trei ani. „CE nu a spus niciodata Guvernului Romaniei ca practica sacrificarii porcilor fara asomare va fi permisa pentru inca cativa ani. Comisia a reiterat in scris (intr-o scrisoare datata 12 decembrie 2007) faptul ca autoritatile romane trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a facilita asomarea porcilor sacrificati in zonele rurale“, se arata intr-un comunicat remis redactiei de reprezentanta Comisiei la Bucuresti.

Reactia CE vine dupa ce ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat, duminica, pentru BBC, ca Romania a obtinut o derogare pentru sacrificarea traditionala, de Craciun si Paste, a porcilor si mieilor, in urmatorii ani. Sacrificarea traditionala presupune ca animalul nu mai trebuie asomat (asomarea este procedeul prin care sistemul nervos central al animalului este distrus, astfel incat acesta sa nu sufere in timpul sacrificarii - n.r.). „Comisia este constienta de importantele i mplicatii sociale ale acestui mod particular de sacrificare a porcilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.