Astfel, alocatia pentru copiii nou-nascuti creste cu noua lei de la 204 la 213 lei. Potrivit Guvernului, de aceasta majorare vor beneficia peste 190.000 copii nou-nascuti. De asemenea, s-a majorat si alocatia de plasament, cuantumul lunar ajungand as
Astfel, alocatia pentru copiii nou-nascuti creste cu noua lei de la 204 la 213 lei. Potrivit Guvernului, de aceasta majorare vor beneficia peste 190.000 copii nou-nascuti. De asemenea, s-a majorat si alocatia de plasament, cuantumul lunar ajungand astfel la 90 lei. In aceeasi categorie de ajutoare indexate cu 4,5% din ianuarie intra cuantumurile alocatiei familiale complementare si a celei de sustinere pentru familia monoparentala. Vor primi aceste alocatii familiile al caror venit net lunar pe membru de familie este de maximum 184 lei, limita de venituri nete fiind majorata, de asemenea, cu 4,5%. Si cuantumul venitului minim garantat a fost indexat, fiind cuprins intre 100 de lei (o persoana singura) si 372 de lei (pentru familii de 5 persoane). Pentru fiecare alta persoana peste numarul de cinci din familie se va acorda suma de 25 de lei. Cuantumurile indemnizatiei lunare, respectiv al bugetului personal complementar lunar, de care beneficiaza persoanele cu handicap au fost indexate cu 4,5%. Astfel, indemnizatia lunara de care beneficiaza adultul cu handicap grav creste cu opt lei, iar pentru cel cu handicap accentuat creste cu sapte lei. Bugetul personal complementar lunar, acordat persoanelor cu handicap, indiferent de veniturile pe care le realizeaza acestea, va fi de 84 lei in cazul adultului cu handicap grav, de 63 lei in cazul adultului cu handicap accentuat si de 31 de lei in cazul adultului cu handicap mediu. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.