Cumparatorul combinatului ajuns in faliment ar putea fi compania austriaca Energy Bio Chemicals.

Firma Carom Onesti, singurul producator de cauciuc sintetic din Romania, ar putea fi cumparata de firma austriaca Energy Bio Chemicals, dupa o serie de negocieri incepute inca de anul trecut, informeaza MEDIAFAX. Firma lichidatoare a combinatului, Finconta Consulting, a negociat cu potentialii cumparatori, dupa ce a fost modificat caietul de sarcini, pe baza mandatului dat de Ministerul Economiei si Finantelor, la solicitarea firmei austriece.

„Acum, dupa ce s-a semnat si minuta finala, urmeaza ca firma austriaca sa depuna scrisoarea de garantie bancara pentru cel putin 10% din pretul oferit. Probabil ca scrisoarea va fi depusa pina cel tirziu saptamina viitoare, dupa care, la o zi-doua, vom publica anuntul de vinzare pentru Carom", a declarat Bogdan Marculescu, directorul general de la Finconta. Daca in 30 de zile de la publicarea anuntului nu va mai fi facuta vreo alta oferta, mai buna decit cea avansata de Energy Bio Chemicals, atunci austriecii vor deveni noii proprietari ai Carom.

Carom a intrat in faliment in noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarit lichidarea judiciara, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor. Momentan, instalatiile sint oprite, iar muncitorii nu si-au mai primit salariile din august. Fabrica a fost privatizata la jumatatea anului 2003, cind firma Tender din Timisoara a cumparat pachetul majoritar, pentru 5,5 milioane de euro. Ulterior, Tender a vindut Carom firmei Balkan Petroleum, detinuta de fratii Iancu, pe un euro.