Organizatorii Eurovision Romania se asteapta ca cele mai multe inscrieri pentru preselectie sa se faca in ultimele doua zile prevazute pentru aceasta etapa, 14 si 15 ianuarie. Artistilor le-a ramas, astfel, mai putin de o saptamana pentru a se inscr
Organizatorii Eurovision Romania se asteapta ca cele mai multe inscrieri pentru preselectie sa se faca in ultimele doua zile prevazute pentru aceasta etapa, 14 si 15 ianuarie. Artistilor le-a ramas, astfel, mai putin de o saptamana pentru a se inscrie in competitia nationala a concursului Eurovision. Regulamentul a adus ceva nou- interpretii se cunosc inca de la inscriere, nemaifiind nevoie ca piesa pe care o prezinta sa fie insotita de un motto.

Regulamentul preselectiei nationale pentru Eurovision a suferit doua importante modificari. Una este aceea ca nu mai exista obligativitatea ca piesa sa fie insotita de un motto, autorii si interpretii fiind cunoscuti inca de la inscriere, iar o alta se refera la juriu. Fata de anii precedenti, cand existau cinci comisii de jurizare (din partea televiziunii, a radioului, din partea presei, Uniunii Compozitorilor si a caselor de discuri), la aceasta editie va exista una singura.

„Pregatirile sunt in toi, ca sa spun asa, fara probleme deosebite, lumea se agita si cere tot felul de lamuriri“, spune realizatorul tv Ioan Duma, seful de proiect al Eurovision Romania. Cu privire la inscrieri , acestea se pare ca „nu sunt in numar spectaculos de mare, probabil ca de obicei, ultimele doua zile vor fi cele in care se vor inscrie majoritatea concurentilor“, ne-a mai declarat acesta. Un fapt inedit este acela ca, pentru preselectia nationala, organizatorii au primit piese si din strainatate. „Am primit pentru concurs piese din Suedia, Malta, Slovenia, Grecia, Serbia sau Israel“, ne-a mai spus Duma. Se pare ca este o moda. In urma cu cateva zile, televiziunea poloneza i-a lansat trupei autohtone Sistem invitatia de a participa la preselectia pe care o organizeaza pentru selectarea concurentului care sa reprezinte Polonia la Eurovision. Membrii trupei romanesti, care alaturi de Luminita Anghel au ocupat locul 3 in finala din 2005, nu au hotarat inca daca vor da curs invitatiei.

Duma doreste transparenta si impartialitate


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.