S.C. Avicola SA Iasi, combinatul de crestere si industrializare a puilor, a dat afara nu mai putin de 200 de angajati desi a anuntat profituri si s-a lansat in modernizari si investitii. Bietii oameni nici nu au stiut de acest plan, si-au facut lini
S.C. Avicola SA Iasi, combinatul de crestere si industrializare a puilor, a dat afara nu mai putin de 200 de angajati desi a anuntat profituri si s-a lansat in modernizari si investitii. Bietii oameni nici nu au stiut de acest plan, si-au facut linistiti sarbatorile si cand au venit in noul an la serviciu, s-au trezit someri, cu deciziile de incetare a contractelor individuale de munca trimise acasa, in scrisori recomandate. „Este un mod miselesc in care am fost tratati, nu ni s-a spus nimic, nu ne-a anuntat nimeni nici macar cu o ora inainte si ne-am trezit cu scrisori acasa, dupa ce veneam ca fraierii la serviciu, in 2008. Este un exemplu ticalos despre cum se face asa-zisul capitalism in Romania, cu patroni-tartori care au atitudini de grofi, care se cred stapanii lumii“, a declarat nervos liderul sindical de la Avicola, Paul Patras. El a declarat ca in mare secret, Consiliul de Administratie de la Avicola s-a intrunit in ultimele zile ale anului trecut si a stabilit un program de disponibilizari. „A fost o lovitura sub centura, deoarece la acea sedinta sindicatul nu a fost invitat si i s-a tainuit acest plan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.