Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a spus ministrilor, in sedinta de ieri a Guvernului, ca juristii Executivului considera ca motivele invocate de presedintele Basescu privind nominalizarea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei nu sunt inte
Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a spus ministrilor, in sedinta de ieri a Guvernului, ca juristii Executivului considera ca motivele invocate de presedintele Basescu privind nominalizarea Noricai Nicolai pentru portofoliul Justitiei nu sunt intemeiate pentru ca numirea sa fie refuzata. Aceasta concluzie a reprezentat, de altfel, si raspunsul pe care premierul Tariceanu l-a trimis, tot ieri, presedintelui Basescu, la solicitarea ca in functia de ministru al justitiei sa nu fie numita Nicolai. Totodata, premierul ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale in cazul in care Basescu va refuza in continuare sa semneze decretul de numire a Noricai Nicolai la Justitie. Conform Deciziei 356/2007 a Curtii, presedintele Romaniei nu are drept de veto, dar are dreptul sa verifice daca persoana nominalizata pentru functia de ministru indeplineste „conditiile de corespundere in functie“ si poate cere primului-ministru sa renunte la propunerea formulata si sa faca o noua nominalizare. Scandalul care o are in prim-plan pe Norica Nicolai a luat o turnura nesteptata in contextul in care unii po liticieni au sesizat coincidenta aparitiei simultane a stenogramelor Hayssam-Nastasiu si a scrisorii prezidentiale de refuz a propunerii PNL pentru Justitie.

Pamflet!!

Reactiile politice in urma solicitarii presedintelui de renuntare la Norica Nicolai nu au incetat sa apara. Liderul conservator Dan Voiculescu considera „curioasa“ coincidenta intre refuzul lui Basescu privind numirea lui Nicolai in postul de la Justitie si difuzarea convorbirilor dintre Omar Hayssam si procurorul care il ancheta. „Este de-a dreptul curioasa coincidenta intre respingerea numirii ministrului justitiei si aparitia convorbirilor dintre Omar Hayssam si procurorul care il ancheta pe singurul suspect de terorism al tarii. Iar ironia situatiei indruma la o singura morala: atat timp cat nu va exista ordine in sistemul de Justitie, vom avea doar circ televizat, in care seful statului salveaza ostatici, dar numeste procurori care ii elibereaza pe rapitori“, a declarat, conform unui comunicat de presa, presedintele PC, Dan Voiculescu. El a mai sustinut ca premierul nu a dat dovada de fermitatea necesara pentru a pune punct provizoratului de la Justitie. De asemenea, liderul conservator este de parere ca „gestul lui Traian Basescu, precum si tergiversarea de pana acum creeaza o situatie de improvizatie in Justitie, in plin proces de monitorizare din partea Comisiei Europene“. In acelasi timp, PSD si PC au cerut ieri reactivarea Comisiei parlamentare de ancheta in ceea ce il priveste pe Omar Hayssam. Geoana a mai afirmat ca ministrii PNL-PD si sefii serviciilor secrete ori au mintit, ori s-au dovedit incapabili. Corneliu Vadim Tudor a cerut insa infiintarea unei comisii speciale de ancheta, care sa stabileasca daca Hayssam a plecat din tara „cu ajutorul lui Traian Basescu si al unor institutii romanesti si straine“. Discutiile dintre Hayssam si Nastasiu aparute in presa sunt de natura sa afecteze imaginea serviciilor secrete. Insa, tot ca o coincidenta, trebuie amintit ca senatorul Norica Nicolai nu este straina de activitatea serviciilor de informatii. Ba chiar s-a vehiculat ca acesta a fost si unul dintre motivele pentru care Tariceanu nu o are la inima. De asemenea, o dovada a interactiunii ei cu serviciile a fost adusa de Mugur Ciuvica atunci cand acesta a precizat ca Nicolai este monitorizata.

Strategia liberala de 'distrugere>> a 'matusii PNL>>
Cristian Parvulescu a declarat, ieri, conform A.M.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.