Consecvent doar cu sine, Becali isi decimeaza in continuare echipa, promite transferuri morganatice si anunta pentru retur strategii fara legatura cu jocul de pe gazon.

Gigi cu mustata s-ar putea sa nu ne semene cu Clark Gable cum viseaza el, ci mai degraba cu Charlot in „Dictatorul". Asta desi, intr-adevar, Steaua pare lasata oricum pe aripile vintului. E limpede ca omul are o abilitate organizatorica speciala daca reuseste sa demoleze in citeva luni trei piloni pe care se sprijina istoria celui mai important club de fotbal din Romania. Hagi, Lacatus si Adrian Ilie si-au riscat reputatia de dragul Stelei si si-au pierdut-o sau sint pe cale sa si-o risipeasca pe mina, pardon, pe mustata lui Charlie din Pipera.

Dupa ce acum citeva luni Becali ne povestea despre Steaua nationala, cea care va ajunge repede cistigatoare a Ligii Campionilor, acum in Ghencea se asteapta numai jucatori straini. Cel putin dupa asta ofteaza Lacatus cind vede ca patronul sau ii taie unul cite unul pe jucatorii din propriul lot si asa subtire valoric si numeric. Jucatori straini de valoare nu au cum veni la Steaua, pentru ca pe acolo pe unde sint acum e sigur ca au acces la Google si implicit si la comentariile pe diverse teme ale celui care urmeaza sa asigure veniturile familiilor lor pentru urmatorii ani.

Mai apare si cite o exceptie exotica precum acest Habibou, despre care nu stim inca mare lucru ca jucator. Stim insa deja ca, la douazeci de minute de la debarcare, necheza nerabdator raspunzind la intrebarile stupide ale unor jurnalisti, chipurile specializati pe sport. Acestia nu-l intrebau despre sutul cu stingul, ci despre fetitele din Bucuresti, ca si cum Habib ar fi avut la activ vreo doua, trei sezoane de discoteci prin Regie. Argentinianul Pinto, pentru care Gigi a intrat in licitatie cu un alt mare candidat bastinas la Champions League, Borcea, a ales total surprinzator Real Madrid.

Superatacantii sud-americani care sint asteptati sa salveze sezonul nu vor veni niciodata la Steaua. Ramine solutia Surdu-Neaga. Si strategia secreta despre care patronul nu vrea sa spuna nimic sub pretextul ca „iar se sesizeaza astia de la DNA". Lacatus mai zaboveste citeva luni la echipa si apoi pe banca va fi numit in sfirsit „providentialul" Virgil. Cum care Virgil? Nu se poate sa nu-l stiti pe „bai Virgile"! Competenta lui o desfide pe cea a absolventilor scolilor de antrenori de la Coverciano sau Köln. E nativa! Doar e varul lui Gigi Becali!