Cele doua companii isi unesc fortele pentru constructia unei galerii comerciale in Ploiesti.Dan Ostahie se pregateste de o noua inaugurareimpreuna cu noul sau partener, Dan Sucu Dan Ostahie si Dan Sucu, proprietarii Altex si respectiv Mobexpert, vor demara la inceputul acestui an constructia unei galerii comerciale care va fi amplasata in apropierea hipermarketului Carrefour din Ploiesti, a declarat pentru MEDIAFAX Dan Sucu, pro-prietarul lantului de retail de mobila Mobexpert. Terenul pe care va fi construit complexul are o suprafata de aproximativ 5 hectare si a fost achizitionat de catre cei doi investitori in urma cu aproximativ doi ani, dupa cum ne-a declarat Dan Ostahie, proprietarul Altex. "Centrul va gazdui in mod sigur un magazin Media Galaxy si unul Mobexpert, iar in rest vor fi si alte magazine", a declarat Ostahie, potrivit caruia magazinul nu va ingloba nici un hipermarket. De asemenea, Dan Sucu a precizat ca in prezent discuta cu Ostahie ce fel de magazine vor fi construite, dar nu a dorit sa precizeze daca spatiile comerciale vor fi reunite intr-un centru de tip mall sau va fi un alt gen de galerie comerciala. „In mod clar, nu vor exista proiecte rezidentiale pe acest teren. Va fi un centru exclusiv comercial. Noi am vrea sa incepem si sa terminam lucrarile de constructie in acest an", a afirmat proprietarul Mobexpert.

Proiectul comercial va fi administrat de o companie la care cei doi oameni de afaceri vor fi asociati. Valoarea investitiei in noul centru comercial nu a fost divulgata de nici unul dintre cei doi oameni de afaceri. "Nu stiu care este valoarea, pentru ca sintem in faza de proiect", a mai declarat Ostahie.

Mobexpert, cel mai mare jucator de pe piata de mobilier din Romania, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 200 de milioane de euro si a programat deschi-derea a patru magazine, la Ploiesti, Bucuresti si Suceava. In ceea ce priveste activitatea Altex, liderul pietei de retail din tara, oficialii grupului estimeaza pentru anul in curs vinzari de peste 350 de milioane de euro, anuntind totodata deschiderea a mai mult de 30.000 de metri patrati de spatii comerciale.

In ultimii ani, aglomerarea mai multor centre comerciale mari intr-o singura zona, in asa-numitele parcuri de retail, a devenit o practica tot mai des intilnita. Momentan insa, cel mai mare astfel de parc este cel din Ba-neasa, care se intinde pe o suprafata de 450.000 de metri patrati. Zona comer-ciala include magazinul de mobila al suedezilor de la IKEA, ce se intinde pe 26.000 de metri patrati, un magazin Metro, de 14.100 de metri patrati, si un Carrefour, pe 32.000 de metri patrati. De asemenea, in aceeasi zona si-a deschis magazin si Mobexpert, care ocupa 23.000 de metri patrati, precum si Bricostore, caruia i s-au alocat 14.500 de metri patrati. Nu in ultimul rind, in parcul de retail Baneasa urmeaza sa fie inaugurat Baneasa Shopping City, care va avea 150.000 de metri patrati, precum si Motor City, care se va intinde pe 5.000 de metri patrati.

Mai multe despre cel mai mare parc de retail din Romania gasiti pe www.cotidianul.ro/select