Alexandru Tomescu prezinta vioara Stradivarius Elder Voicu, castigata printr-un concurs pe o perioada de cinci ani, intr-un turneu national prin 15 orase din Romania in perioada aprilie-mai, a declarat violonistul. CONCERTE. Violonistul va sustine r
Alexandru Tomescu prezinta vioara Stradivarius Elder Voicu, castigata printr-un concurs pe o perioada de cinci ani, intr-un turneu national prin 15 orase din Romania in perioada aprilie-mai, a declarat violonistul. CONCERTE. Violonistul va sustine recitaluri alaturi de pianistul Horia Mihail, iar programul va varia de la un oras la altul, a explicat Tomescu. Turneul ii va purta pe cei doi de la Bucuresti, la Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu, Timisoara, Braila, Brasov, Targu Mures, Bacau, Constanta, Craiova, Pitesti, Arad, Oradea si Satu-Mare. Tomescu a declarat in decembrie 2007 ca pregateste un turneu national in 2008, care va include orase mari, cu traditie muzicala, dar si orase in care nu exista filarmonici. L-a inspirat experienta turneului Music On, ajuns la a doua editie in 2007 si care i-a dus pe cei trei muzicieni din Romanian Piano Trio, Tomescu, Mihail si violoncelistul Razvan Suma, in orase ca Hateg, unde au fost "pionierii muzicii clasice" si au cantat in singura sala de concerte din localitate, dupa un spectacol de manele. Violonistul a spus ca programul turneului national va fi definitivat in curand. Vioara Stradivarius, construita in secolul al XVIII-lea, a fost achizitionata de statul roman in 29 august 1956 de la firma Henry Werro si a fost data in folosinta violonistului Ion Voicu pe baza unui contract de comodat. Familia lui Ion Voicu a restituit statului vioara pe 9 martie 2007. Tomescu a primit instrumentul intr-o ceremonie organizata la sediul Ministerului Culturii in noiembrie 2007, cand a semnat un contract de comodat pentru vioara castigata prin concurs. Violonistul a prezentat oficial instrumentul asigurat pentru valoarea de 1,2 milioane de dolari intr-un recital la Sala Radio in decembrie 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.