Florin Anghel, Daniela Popa si Sabin Cutas candideaza la presedintia Partidului Conservator. Codrut Seres nu e interesat de competitie.

Chiar daca si-au anuntat intentiile pe ultima suta de metri, cei trei aspiranti la sefia partidului par sa se fi gindit deja la platformele cu care vor incerca sa cistige voturile colegilor. Florin Anghel, vicepresedinte PC si lider al filialei Prahova, spune ca vrea sa creeze in interiorul partidului o structura formata din vicepresedinti care, alaturi de secretarul general, sa preia treptat atributiile actualului lider Dan Voiculescu (foto). Potrivit NewsIn, platforma-program cu care va candida Florin Anghel va contine modificari la statut care sa impiedice golul lasat in urma de retragerea din functie a lui Voiculescu. In opinia lui, plecarea lui Voiculescu echivaleaza cu disparitia „locomotivei" partidului. In plus, vicepresedintele PC vrea sa intareasca organizatiile de femei, de tineret, de pensionari si Liga alesilor. Intrebat de MEDIAFAX de ce si-a depus candidatura in ultima zi, Anghel a afirmat ca nu a avut motive de graba si ca, oricum, colegii conservatori erau in tema cu intentiile sale. Florin Anghel nu exclude posibile surprize in materie de candidaturi, avind in vedere ca termenul-limita de 7 ianuarie pentru depunerea acestora este doar formal si se mai pot face inscrieri inclusiv in ziua Congresului.

La rindul sau, senatorul Sabin Cutas intra in campania electorala interna cu obiective bine stabilite: obtinerea unui indice de 7% in alegerile locale si mentinerea unitatii partidului. Cutas va pleda pentru continuarea politicii actuale a formatiunii si posibil formarea unor aliante „in functie de interese", dupa cum a declarat acesta pentru NewsIn. Si deputatul Daniela Popa si-a anuntat intentia de a candida la sefia PC, asa cum relata Cotidianul de ieri. Platforma ei va viza „continuarea conservatorismului modern". In schimb, senatorul Codrut Seres nu candideaza, desi numele sau a fost vehiculat printre posibilii inlocuitori ai lui Voiculescu. El nu si-a motivat in nici un fel decizia, mai scrie NewsIn. PC va organiza pe 27 ianuarie alegeri pentru functia de presedinte, dupa ce Dan Voiculescu a anuntat ca se retrage din fruntea partidului in urma esecului de la europarlamentare.