Suporterii echipei italiene Fiorentina i-au cerut atacantului roman Adrian Mutu, care marti a implinit 29 de ani, sa ramana la echipa pana la finalul carierei, chiar daca a fost ofertat de mai multe formatii din Europa, informeaza Fiorentina.it. AP
Suporterii echipei italiene Fiorentina i-au cerut atacantului roman Adrian Mutu, care marti a implinit 29 de ani, sa ramana la echipa pana la finalul carierei, chiar daca a fost ofertat de mai multe formatii din Europa, informeaza Fiorentina.it. APRECIAT. Adrian Mutu a fost felicitat si de catre clubul Fiorentina, iar fanii i-au cerut sa ramana la echipa pana cand isi va incheia cariera. Atacantul roman s-a pregatit marti impreuna cu restul colegilor sai la Marbella, unde antrenorul Prandelli pregateste meciul de campionat cu Parma. Mutu evolueaza la Fiorentina din 2006, fiind unul dintre oamenii de baza ai echipei, iar in acest sezon a inscris 12 goluri, dintre care 9 in Serie A. El s-a nascut la 8 ianuarie 1979, la Calinesti, iar in martie 1997 a debutat la primul sau club din cariera, FC Arges. De acolo a fost transferat de Dinamo, iar in 2000 a fost cumparat de Internazionale Milano, cu o suma de transfer vehiculata in jurul a 6,5 milioane de euro. Atacantul roman nu a marcat niciun gol in cele cateve partide jucate la Inter si a fost imprumutat la Verona, care pana la urma l-a cumparat, apoi vandut l-a Parma, pentru aproximativ 10 milioane de euro. Aici, Mutu a marcat 18 goluri in cele 31 de meciuri din Serie A in care a jucat. Chelsea l-a transferat pentru o suma dubla, devenind cel mai scump jucator roman, dar clubul englez ii reziliaza contractul in octombrie 2004, dupa ce Mutu este depistat ca a consumat cocaina. El a fost suspendat pentru sapte luni si amendat de catre Federatia Engleza de Fotbal. Desi era suspendat pana in luna mai a anului 2005, el a semnat cu Juventus in ianuarie, iar la Fiorentina a ajuns in vara lui 2006. Adrian Mutu va evolua alaturi de echipa nationala a Romaniei la Campionatul European din Austria si Elvetia, unde prima reprezentativa va juca in Grupa C, impotriva Frantei, Italiei si Olandei.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.