Mutu - nr. 1 la Fiorentina
Agentia italiana "Goal.com" l-a desemnat ieri pe "Briliant" cel mai bun jucator al lui AC Fiorentina in 2007, acordandu-i nota 9 internationalului roman. "Mutu a fost cel mai bun si de aceea la Florenta i se spune <<Fenomenul>>. Este geniul echipei, un campion care isi arata calitatile in momentele dificile. Este arma letala prin care toscanii castiga meciurile. A avut un an 2007 excelent, orice alt comentariu fiind de prisos", scrie "Goal.com" despre Mutu, care a fost urmat in aceasta ierarhie de portarul francez Sebastien Frey (8,5) si de italienii Alessandro Gamberini si Christian Vieri (ambii 7,5). Singurul care a primit nota 10 a fost antrenorul Cesare Prandelli, considerat cel mai important om la Fiorentina. "Prandelli este artizanul acestei echipe. Este omul care vorbeste putin si face mult. El este marele secret al Fiorentinei", a scris "Goal.com". (MIG)
Multescu a demisionat de la "U"
Antrenorul "sepcilor rosii" a anuntat ca a demisionat de la conducerea tehnica a echipei din cauza oficialilor clubului care nu au realizat transferurile dorite, nu au imbunatatit contractele jucatorilor si au renuntat la cantonamentul din Turcia. "Sunt trei motive principale care m-au determinat sa iau aceasta hotarare. Nu s-au realizat transferurile pentru care am muncit astea trei saptamani, nu s-au rezolvat contractele jucatorilor si s-a anulat cantonamentul de pregatire. Toate aceste argumente m-au impins sa iau aceasta decizie. A fost decizia mea, dar a venit ca urmare a actiunilor conducerii. Poate conducerea a considerat ca eu nu am realizat destule de cand am venit la club", a declarat Multescu. Conducerea lui "U" a renuntat la stagiul de pregatire din Turcia, care ar fi trebuit sa inceapa la 14 ianuarie. (MIG)
Steaua refuzata de Standard
Presa belgiana aparuta luni scrie ca gruparea din Liege a refuzat o a doua oferta, mult mai consistenta, pentru atacantul brazilian Igor De Camargo, venita din partea clubului din Ghencea. "Steaua insista pentru De Camargo. Clubul belgian
a refuzat o noua oferta venita din partea FC Steaua. Dupa ce Standard a refuzat in decembrie o oferta de la Steaua, o noua propunere, mult mai avantajoasa,
a venit din partea gruparii romane. Standard Liege a decis sa o refuze
si pe aceasta, dorind sa-si pastreze lotul intact", a scris "Voetbalkrant". Pana in acest moment, Steaua
a transferat un singur jucator, atacantul francez Habib Habibou
de la Charleroi. Stelistii vor efectua astazi, de la ora 8, vizita medicala la INMS din Capitala, iar maine vor pleca in Spania, pentru primul stagiu de pregatire din aceasta iarna. (MIG)