Cum in primavara sunt programate alegerile locale, partidele au inceput deja sa-sI caute candidatI la primarie. Ca de obicei, primaria capitalei reprezinta o miza foarte importanta pentru toate partidele, asa ca acestea se pregatesc pentru a arunc
Cum in primavara sunt programate alegerile locale, partidele au inceput deja sa-sI caute candidatI la primarie. Ca de obicei, primaria capitalei reprezinta o miza foarte importanta pentru toate partidele, asa ca acestea se pregatesc pentru a arunca in cursa cel mai bun candidat.

Surse din PD-L spun ca in prezent se afla in lucru un sondaj comandat de partid, pentru uz intern, al carui scop este de a afla care este cel mai bun candidat al democrat-liberalilor pentru Primaria Capitalei. Potrivit surselor citate, sunt supusI "judecatii publice" Vasile Blaga, Cezar Preda, Radu Berceanu sI Razvan Murgeanu. Cine iese primul in optiunile electoratului , acela va fi candidatul partidului la Primaria Capitalei.

Desi nu se afla pe lista, Liviu Negoita a fost vehiculat ca posibil candidat din partea PD-L la Primaria Capitalei, ca sI actualul viceprimar Razvan Murgeanu . Numai ca Negoita isi doreste un al doilea mandat la Primaria Sectorului 3, asa ca a exclus din start o candidatura la Primaria Capitalei. E atat de hotarat sa conduca Sectorul 3 inca patru ani incat nici nu a dorit sa comenteze eventualitatea ca PD-L sa-i impuna o candidatura la Primaria Capitalei , deoarece " partidul nu impune". Despre o posibila presiune din partea presedintelui Basescu asupra sa pentru a candida la primaria Capitalei nici nu a vrut sa auda:" Sunt deja speculatii", a reactionat Negoita. Desi in prima faza a refuzat sa comenteze o posibila candidatura a lui Vasile Blaga la Primaria Capitalei pe motiv ca ar trebui sa-l intrebam pe cel vizat, Negoita a revenit, si in calitate de coleg de partid, a comentat ca acesta este un candidat"serios". Si Razvan Murgeanu mizeaza pe Vasile Blaga in batalia pentru Primaria Capitalei. Cat priveste o posibila candidatura a sa pentru functia de edil-sef al Bucurestilor, Murgeanu nu a dat un raspuns transant. "Nu depinde de mine. Ce va decide partidul", ne-a declarat Razvan Murgeanu.  Blaga: "Ma voi supune deciziei"Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, ne-a declarat ca, dupa 15 ianuarie  partidul va comanda CSOP realizarea unor sondaje atat in Bucuresti, cat sI in toate capitalele de judet sondaje care sa-i ajute la desemnarea candidatiilor la posturile de primar. El i-a adaugat pe lista candidatilor PD-L la Primaria Capitalei sI pe Adriean Videanu sI Liviu Negoita. De altfel Blaga e convins ca Videanu va candida pentru un nou mandat, desi acesta si-a anuntat intentia de a se retrage.  Cat priveste propria candidatura la Primaria Capitalei, Blaga spune ca daca va iesi primul in sondaj si va fi desemnat de partid, "se va supune deciziei". El nu a dorit sa comenteze eventualitatea impunerii unei candidaturi din partea conducerii partidului sau a presedintelui Basescu daca nu va ocupa locul intaI in sondajul CSOP.   De remarcat ca pe lista candidatilor pentru pentru Primaria Capitalei nu apar nume provenind din fostul PLD al lui Stolojan, acestia neavand pregatit sau anuntat nici un candidat, dupa cum ne-a precizat Blaga.
 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.