Pretul unui dormitor modern poate depasi 9.000 de lei. Se cauta mobila scumpa, dar de calitate.

Cumparatorii cauta mobila moderna, chiar daca este scumpa. Un studiu al Mobexpert arata ca peste 80% din vinzarile de mobila sint realizate in segmentul definit de stilul contemporan. Restul de 20% reprezinta vinzari din categoria clasic, un segment care se pastreaza in aceasta proportie in ultimii ani. Analiza Mobexpert, derulata pe baza rezultatelor acestor studii, arata, de asemenea, o deplasare a optiunilor clientilor Mobexpert catre categoriile medii si inalte. Astfel, peste 60% din totalul vinzarilor este realizat in segmentul superior de pret, distributia vinzarilor pe categorii de pret fiind completata de 25% in segmentul mediu, respectiv 15% in segmentul de pret mai scazut.

Un dormitor, la modul general, este alcatuit din pat, dulap, noptiere si comoda. La aceste elemente se pot adauga si piese suplimentare. Ca piese suplimentare putem aminti bancheta pentru pat, oglinda pentru comoda, oglinda inalta, sertarele pentru pat etc. Dormitorul este camera unde petrecem doua din cele mai importante momente ale zilei: dimineata si seara. Mobilierul poate fi confectionat din PAL, furnituri sau melaminat, MDF - lucios sau vopsit, ori lemn masiv. „Exista, de asemenea, si elemente care combina diverse materiale sau finisaje in contrapunct, tehnici foarte in tendinte, cum ar fi: lemn masiv si piele, elemente metalice, finisaje mate si lucioase etc.", sustin designerii Mobexpert. Preturile pentru un mobilier de dormitor pornesc de la 600-700 de euro si pot depasi 2.500-3.000 de euro. Convertite in lei, sumele variaza intre 2.000 si 9.000 de lei. Un dormitor modern, potrivit Mobexpert, compus din pat, doua noptiere, dulap si comoda, costa intre 2.200 si 2.400 de lei. Un dormitor confectionat din MDF sau din lemn masiv porneste de la 5.000 de lei si poate ajunge, potrivit companiei Elvila, la 9.000 de lei.

Atentie la accesorii La obtinerea confortului contribuie din plin si salteaua. „Salteaua trebuie aleasa cu grija, astfel incitsa satisfaca nevoile utilizatorului", spun specialistii de la Elvila. De asemenea, dulapul de haine, saumai nou dressingul, trebuie sa fie suficient de incapator pentru a include intreaga garderoba. In ceeace priveste noptierele, acestea pot fi independente de pat sau incorporate tabliei de pat.