Astfel, in Dolj sunt inchise opt scoli, din comunele Vela si Bucovat - satele Suhar, Stiubei si Bucovicior, informeaza Rompres. Constantin Vasile, primarul comunei Bucovat, a declarat ca parintii din satele Bucovat, Leamna, Palilula, Sarbatoarea si Leamna de Sus au fost anuntati de profesori sa tina copiii acasa deoarece nu pot incepe cursurile din cauza ca nu au cu ce incalzi salile de clasa. "Pana acum doi ani, primaria se ocupa de alimentarea cu lemne a scolilor, insa, pentru ca au fost nemultumiri, le-am dat bani sa isi cumpere singuri. Nu avem probleme cu drumuri blocate, intrucat am actionat in permanenta cu utilaje si se poate circula", a precizat edilul.
Cursurile scolii din Budesti, jud. Bistrita-Nasaud, au fost suspendate chiar ieri, de Consiliul de Administratie, din cauza nefinalizarii lucrailor de reabilitare a imobilului. Cei 360 de elevi din Aninoasa, jud. Hunedoara, vor incepe scoala peste o saptamana, deoarece cladirea a fost debransata de la reteaua electrica, informeaza Mediafax. Alte doua gradinite si o scoala din comuna prahoveana Balta Doamnei si orasul Urlati au ramas in frig, dupa ce apa din tevile centralelor termice a inghetat. In fine, copiii de la gradinita comunei maramuresene Recea au fost si ei trimisi acasa.
Primarii bucuresteni, cu temele facute
In Bucuresti, toate scolile au inceput ieri cursurile, accesul catre acestea fiind deblocat cu prioritate de utilajele de deszapezire. Liviu Negoita, primarul Sectorului 3, ne-a declarat ca a evacuat si muntii de zapada din jurul unitatilor de invatamant, iar instalatiile de incalzire au fost verificate in scoli inca de vineri. La randul sau, primarul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu, spune ca are intalniri zilnice cu directorii de scoli si cu reprezentantii Inspectoratului scolar, astfel ca nu au existat probleme care sa impiedice reluarea cursurilor. Primarul Neculai Ontanu a dispus inca de vineri deszapezirea strazilor catre scoli, crese si gradinite, iar inceperea scolii s-a produs in bune conditii, cu caldura in clase. Marian Banu, inspector de imagine la ISMB, ne-a declarat ca singurele probleme inregistrate in Capitala au fost infiltratiile de apa de pe acoperis la cladirile scolilor nr. 135, 114 si Liceul "Ion Barbu" din Sectorul 5, dar acestea sunt minore, clasele fiind incalzite corespunzator.