Nenorocirile produse de incompetenta medicilor ne lasa masca
27 noiembrie 2004. In faza judeteana a Cupei Romaniei la fotbal, Avantul Sopot avea meci acasa cu Avantul Isalnita, in faza locala a judetului Dolj. O contra la minge intre liberoul gazdelor, Costica Busduceanu, si varful echipei din Isalnita l-a schilodit pe primul pentru restul vietii


SUPERFICIALITATE.  a€žDupa ce m-am degajat de jucatorul de la Isalnita, am crezut ca am genunchiul rupt, pentru ca piciorul imi fugea pur si simplu. In urmatoarele zece minute, pana sa ajung la spital, s-a umflat foarte tare si simteam ca va plezni. Ajuns la Spitalul Municipal din Craiova, la urgenta, mi-au facut o radiografie, mi-au spus ca e rupt si l-au pus in ghips, urma sa stau asa 45 de zile", isi aminteste cu mare durere fotul fotbalist.


INCOMPETENTA. Numai ca, dupa cinci zile,in ciuda faptului ca era sub supraveghere medicala, sotia lui Costica a observat ca talpa era neagra in intregime. O ambulanta l-a transportat din nou la spital. Dupa inlaturarea ghipsului, medicii au observat ca intreg muschiul  piciorului devenise de nerecunoscut si necrozase. Dupa o investigatie amanuntita, s-a constat ca nu suferise nicio ruptura, rotula fiind  doar fisurata. In aceste conditii, singura scapare de o septocemie severa era sa ii fie amputat piciorul drept. Cum fotbalistul amator a refuzat acest lucru, seful clinicii de ortopedie, Dan Grecu, a acceptat sa il opereze pentru a inlatura muschiul putrezit.
 

CHINUL. A urmat o alta interventie, tot sub bisturiul lui Grecu, pentru a curata locul de tesut. Cele doua interventii chirurgicale au fost facute pe 4 si 14 decembrie. a€žMi-au curatat osul cu ciocanul si dalta, eram treaz", isi aminteste el. La inceputul lui 2005, Busduceanu a fost transferat la Spitalul CFR din Bucuresti, pentru partea cea mai grea. Ovidiu Grecu, chirurg plastician si fratele medicului din Craiova, i-a facut transplant de muschi de pe spate la picior, apoi a aplicat o grefa de piele din zona inghinala. Dupa 14 ore petrecute pe masa de operatie, piciorul i-a fost salvat. Nu il mai simte de la genunchi in jos, dar il poate folosi. Ramas cu o singura vena care ii iriga piciorul, urmeaza un tratament medicamentos extrem de costisitor.


INFIRMUL. Acum, la peste 3 ani de la teribila intimplare, primeste o pensie pe caz de boala, bani care abia ii ajung de medicamente, restul cheltuielilor fiind suportate de sotia lui. Il mai ajuta cu bani Nicu Neagoe, presedintele AJ Fotbal Dolj, pe care, alaturi de fratii Grecu, il considera Dumnezeu. a€žNu imi vine sa cred ca de la un meci de fotbal banal am fost foarte aproape sa imi pierd viata. Am vazut moartea cu ochii dupa operatia din Bucuresti. Acum sunt multumit ca piciorul mi-a fost salvat, dar e posibil sa fie amputat, pentru ca nu mai am decat o vena care il iriga. Primii medici au gresit, nu stiu cum au vazut ei pe radiografie piciorul rupt. Cred ca nici nu s-au uitat pe ea, dar nu am cum sa ma lupt cu morile de vant, de aceea nu am depus nicio plangere. Voiam doar sa scap cu viata", a spus amarat cel care, dupa un meci de fotbal, a ajuns infirm pe viata si zice merci ca a scapat cu viata.