Romulus Mailat , suspectat de uciderea la sfarsitul lunii octombrie a italiencei Giovana Regiani, nu este rrom, ci un roman sarac. Aceasta este concluzia la care au ajuns liderii organizatiei Everyone - Roberto Malini, Matteo Pegoraro si Dario Picci
Romulus Mailat , suspectat de uciderea la sfarsitul lunii octombrie a italiencei Giovana Regiani, nu este rrom, ci un roman sarac. Aceasta este concluzia la care au ajuns liderii organizatiei Everyone - Roberto Malini, Matteo Pegoraro si Dario Picciau, precum si profesorul Saimir Mile, specialist in cultura rromilor. Din punctul lor de vedere, Mailat ar proveni dintr-o etnie romanofona si fara legaturi cu rromii. Mailat traia intr-o baraca, dar nu face parte din niciun trib de rromi: "Pur si simplu este sarac si nu isi poate permite o casa", au afirmat specialistii. "Daca este nedrept sa condamni un popor pentru faptele unei singure persoane, cu atat mai rau este sa acuzi o etnie care nu are nicio legatura si sa justifici prin asta acte de persecutie si expulzari in masa", au sustinut cercetatorii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.