Trei candidaturi au fost depuse pana luni la ora 24, termenul-limita, lapresedintia PC: Daniela Popa, Sabin Cutas si Florin Anghel. In perioada urmatoare cei trei vor merge in teritoriu intr-o campanie electorala interna pentru a-si prezenta platform
Trei candidaturi au fost depuse pana luni la ora 24, termenul-limita, lapresedintia PC: Daniela Popa, Sabin Cutas si Florin Anghel. In perioada urmatoare cei trei vor merge in teritoriu intr-o campanie electorala interna pentru a-si prezenta platforma-program si a obtine cat mai multe voturi de la organizatiile locale ale partidului.

Pe 27 ianuarie, la congres, delegatii vor alege prin vot presedintele partidului. "Noi credem si speram ca viitorul presedinte sa faca parte dintr-o echipa, conducerea executiva sa fie formata dintr-o echipa si nu dintr-o singura persoana, o conducere capabila sa traseze proiecte realiste pentru PC in perioada urmatoare, anul 2008 fiind un an complicat, plin de evenimente electorale", a precizat purtatorul de cuvant al PC Bogdan Ciuca. El a amintit ca actualul presedinte Dan Voiculescu nu va candida desi au existat voci care l-au rugat sa se razgandeasca.

MODIFICARI. Cea mai importanta propunere de modificare la statului PC a fost aceea de infiintare a unei functii de presedinte fondator. Acesta va fi ales la congres prin vot si va avea ca atributie monitorizarea modului in care linia ideologica si doctrinara a partidului este mentinuta in perioada urmatoare. O alta propunere de modificare a fost infiintarea unor organizatii pentru femei, tineri si pensionari precum si Liga alesilor locali. "Va fi data mai multa consistenta departamentelor profesionale, organizate cel mai probabil dupa o structura de cabinet din umbra. Va fi simplificata sigla partidului care va reprezenta o balanta si sub ea initialele partidului: PC", a precizat senatorul Codrut Seres . Tot ieri conservatorii au anuntat ca vor solicita Birourilor Permamente ale Parlamentului organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in care sa se discute articolele declarate neconstitutionale ale proiectului de vot uninominal, pentru ca alegerile urmatoare sa fie facute pe acest sistem de vot.  
 Codrut Seres nu vrea sefia PC, dar vrea increderea baimarenilorSenatorul Codrut Seres si-a motivat marti decizia de a nu candida la postul de presedinte al conservatorilor prin hotararea de a intra in competitia pentru Primaria Baia Mare si a precizat ca, in cadrul partidului, vizeaza fie functia de secretar general, fie un loc de vicepresedinte. OBIECTIVE. Senatorul PC Codrut Seres a declarat marti ca va candida "cu certitudine" pentru o functie de conducere in partid, "dar nu pentru cea de presedinte". Senatorul a amintit ca, in urma cu trei saptamani, a anuntat ca va candida la primaria municipiului Baia Mare si, in acest context, considera ca decizia corecta atat fata de electorat, cat si fata de colegii din partid este aceea de a-si concentra energia pe campania din alegerile locale. Conservatorul a precizat insa ca nu va sta deoparte in ceea ce priveste sprijinirea activitatilor partidului si va candida la o functie de conducere, fie cea de secretar general, fie cea de vicepresedinte. In cursa pentru sefia conservatorilor s-au inscris trei candidati: deputatul Daniela Popa, senatorul Sabin Cutas si presedintele PC Prahova, Florin Anghel. Competitorii urmeaza sa desfasoare o campanie interna in partid, in filiale, pe baza platfromelor-program. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a subliniat ca numai cele trei candidaturi sunt valabile, potrivit programului asumat si care instituia 7 ianuarie data-limita pentru depunerea lor. Ciuca a mai declarat ca noua conducere va trebui sa functioneze ca o echipa si a recunoscut ca va avea o misiune grea in anul electoral 2008. Congresul PC va fi organizat pe 27 ianuarie si va consimiti retragerea din fruntea partidului a liderului Dan Voiculescu. Bogdan Ciuca a dorit sa inlature inca o data orice speculatii si a precizat ca Voiculescu nu va candida pentru un nou mandat de presedinte al partidului, in schimb va ramane membru al formatiunii.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.