Marile studiouri cinematografice au avut, in 2007, incasari de ordinul sutelor de milioane de dolari, unele depasind chiar miliardul. Suma cumulata din incasarile filmelor lansate in 2007 este de 9,62 miliarde de dolari. Liderul clasamentului este P
Marile studiouri cinematografice au avut, in 2007, incasari de ordinul sutelor de milioane de dolari, unele depasind chiar miliardul. Suma cumulata din incasarile filmelor lansate in 2007 este de 9,62 miliarde de dolari. Liderul clasamentului este Paramount Pictures, cu un venit de 1,49 miliarde de dolari.

De la spartani la veverite, cantarete sau capcauni, 2007 a fost unul plin de succese pentru studiouri. Este pentru prima data cand sase studiouri au depasit cifra de un miliard. Acestea sunt Paramount Pictures, Warner Bros. Pictures, Walt Disney, Sony Pictures Entertainment, Universal Studios, 20th Century Fox. De cand a achizitionat DreamWorks, in 2005, Paramount a facut un salt major. Cu titluri ca „Norbit“ sau „Blades of glory“, studioul s-a plasat inca din primavara anului trecut printre invingatori. A treia parte a seriei „Shrek“ a insemnat incasari de 321 milioane de dolari. Pana pe 4 iulie, „Transformers“ a adus in conturile Paramount 319,1 milioane de dolari si, astfel, studioul din Melrose Ave. se afla deja in top. Printre alte titluri care au imbogatit compania se numara „Beowulf&ldquo ; (81, 2 milioane) sau „Bee Movie“. Lansat in noiembrie, filmul lui Seinfeld a incasat 124,5 milioane de dolari. Cea mai recenta lansare este „Sweeney Todd“, la finele lui decembrie, si care, pana in prezent, a strans 30 de milioane. Facand un bilant de sfarsit de an, Paramount a aflat ca este primul intre cele sase studiouri miliardare, cu incasari de 1,49 miliarde de dolari.

Ratatouille si Jack Sparrow, 515 milioane de dolari
Warner Bros., care l-a readus in prim plan, anul trecut, pe Harry Potter, a reusit sa lanseze si alte mari succese, incasarile sale din 2007 ajungand la 1,42 miliarde de dolari. „Harry Potter si Ordinul Phoenix“ a strans 292 milioane de dolari, acestuia urmandu-i „300“, cu 210 milioane, „Ocean's Thirteen“, cu 117 milioane, si recent lansatul „I am Legend“, cu 206 milioane de dolari, in numai doua saptamani.

Pentru studiourile Walt Disney, vara lui 2007 s-a bazat pe ultima parte a seriei „Piratii din Caraibe“, dar si pe cea mai recenta capodopera a celor de la Pixar, „Ratatouille“. Productia „Piratii din Caraibe: La capatul lumii“ a strans 309,4 milioane de dolari, iar sobolanul bucatar francez, 206 milioane de dolari. Acestora li se mai adauga succesele de casa ale filmelor „Enchanted“ (113 milioane dolari) si „Comoara nationala: Cartea secretelor“ (142 milioane dolari).

'Alvin si veveritele>> au adus 20th Century Fox in top
Studiourile Sony Pictures Entertainment s-au bazat anul acesta pe productii ca „Ghost rider“ (115,8 milioane dolari), „Superbad“ (121,5 milioane) sau „Spiderman 3“. De departe, aceasta din urma a ridicat compania, plasand-o intre cele sase miliardare ale anului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.