Pakistanul nu va permite nici unui stat sa desfasoare operatiuni militare pe teritoriul sau, au declarat ieri oficiali de la Islamabad, citati de Reuters. Precizarea a fost facuta in replica la informatiile potrivit carora Statele Unite iau in consi
Pakistanul nu va permite nici unui stat sa desfasoare operatiuni militare pe teritoriul sau, au declarat ieri oficiali de la Islamabad, citati de Reuters. Precizarea a fost facuta in replica la informatiile potrivit carora Statele Unite iau in considerare o interventie militara in Pakistan. Cotidianul New York Times a relatat ca Guvernul american doreste extinderea autoritatii CIA si a fortelor militare pentru a amplifica actiunile sub acoperire din aceasta tara. „Pozitia Pakistanului in razboiul impotriva terorismului a fost foarte clara - orice actiune pe teritoriul pakistanez va fi realizata doar de trupele noastre“, a declarat Mohammad Sadiq, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe. La randul sau, un oficial militar a afirmat ca operatiunile americane, deschise sau sub acoperire, nu sunt permise. Zona de la granita dintre Pakistan si Afganistan este un paradis al organizatiei Al-Qaida si al militantilor talibani care s-au stabilit aici dupa interventia Statelor Unite in Afganistan, care a urmat atentatelor de la 11 septembrie, comenteaza Reuters. Pakistanul se teme ca o eventuala interventie straina la granita cu Afganistanul va declansa o confruntare in randul triburilor pastune, care pastreaza o oarecare independenta.

Planurile din curtea lui Bush


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.