Omul de afaceri vrea sa separe activele imobiliare de restul activitatii companiei.

Compania de prospectiuni geofizice si geologice detinuta de omul de afaceri Ovidiu Tender s-ar putea diviza astfel incit activele imobiliare ale companiei sa fie separate de activitatea de baza a acesteia. Decizia va fi luata pe 22 ianuarie, cind, potrivit Monitorului Oficial, Consiliul de Administrare al societatii a convocat Adunarea Generala a Actionarilor (AGA). „Nu este vorba de o divizare propriu-zisa, este mai mult vorba de o reorganizare. Va fi o filiala a Prospectiuni care va include patrimoniul (Prospectiuni - n.r.). Astfel, activele imobiliare se muta, iar Prospectiuni va ramine cu activitatea de baza", ne-a declarat Ovidiu Tender, care nu a putut estima o valoare a activelor imobiliare detinute de compania sa.

Omul de afaceri sustine de asemenea ca scopul acestei reorganizari este eficientizarea companiei. „Banii rezultati din costurile cu amortizarea trebuie pusi deoparte pentru ca ulterior sa se refaca patrimoniul. Altfel, nu se prea tine cont de ei", a mai spus Tender, potrivit caruia „totul (activele imobiliare - n.r.) va fi al Prospectiuni dar va fi evidentiat intr-o SRL".

In afara de divizare, AGA va decide si majorarea capitalului social al companiei cu 105.738 de lei prin emiterea a 961.256 de actiuni cu o valoare nominala de 0,11 lei. Actionarii vor putea subscrie proportional cu detinerile lor din capitalul social.

Pentru anul acesta, omul de afaceri estimeaza pentru Prospectiuni o cifra de afaceri cu 50% mai mare decit anul anterior. „Avind in vedere mentinerea pretului titeiului, activitatea Prospectiuni este in crestere", a declarat Tender, care se va concentra anul acesta pe activitatea internationala. Mentionam ca Tender a estimat, pentru 2007, o cifra de afaceri de 186,5 milioane de lei la Prospectiuni, in scadere cu 9,7% fata de anul precedent, cind afacerile s-au cifrat la 206,5 milioane de lei.