Critici ai publicatiei New York Times apreciaza ca filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar trebui nominalizat la Oscar nu doar la sectiunea dedicata filmului strain, dar si la alte cinci sectiuni, transmite Institutul Cultural
Critici ai publicatiei New York Times apreciaza ca filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" ar trebui nominalizat la Oscar nu doar la sectiunea dedicata filmului strain, dar si la alte cinci sectiuni, transmite Institutul Cultural Roman (ICR) New York.
Sub titlul "The Oscars: And the Nominees Should Be...", publicatia The New York Times arata, in editia de duminica, optiunile a trei cronicari de film - A.O. Scott, Manohla Dargis si Stephen Holden.
Filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" este mentionat de catre doi dintre critici la cinci categorii din opt. A.O. Scott si Manohla Dargis considera, astfel, ca "4,3,2" ar trebui nominalizat la Oscar, si nu doar la sectiunea de film strain, ci si la sectiunile "Cel mai bun film", "Cel mai bun regizor", "Cea mai buna actrita intr-un rol principal" - Anamaria Marinca, "Cel mai bun actor intr-un rol secundar" - Vlad Ivanov si "Cel mai bun scenariu original".
De asemenea, la categoria "Cel mai bun scenariu original", criticul A.O. Scott a apreciat ca ar merita nominalizat filmul lui Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost".
"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va candida in competitia oficiala doar la categoria "Cel mai bun film strain", optiunea apartinandu-i distribuitorului, IFC First Take.
Nominalizarile pentru premiul Oscar vor fi anuntate in cea de-a doua parte a acestei luni.
Cristian Mungiu si Vlad Ivanov vor fi prezenti la ceremonia de decernare a premiilor criticilor de film de la Los Angeles si la cea a Globurilor de Aur, intre 12 si 13 ianuarie, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din New York.
"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" va fi lansat oficial la New York pe 25 ianuarie 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.